Sport

2017.06.21. 15:35

Megyei II. osztály, észak: értékelnek a csapatok edzői

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályához hasonlóan, a II. osztályban szereplő csapatok edzőit is arra kértük, hogy értékeljék a nemrég véget ért bajnokságban elért helyezésüket és szereplésüket. Elsőként az Északi-csoport szakvezetői értékelnek, holnap a Déli-csoport következik.

Zalai Hírlap Sport

1. FC Keszthely Milefa

Lajtai Roland: - Az ősszel másodikak voltunk, de úgy indultunk neki a bajnokságnak, s azt már az elején nyilatkoztam, hogy szeretnénk megnyerni a bajnokságot. Tíz fiatal jött vissza a csapathoz, a heti három edzés biztosított volt, így az elvárás is a bajnoki cím lehetett. A hozzáállás ennek megfelelően alakult, és szerencsére a sérülések is elkerültek bennünket. Jó csapatszellem alakult ki, ami annak is köszönhető, hogy nagyjából egy korosztályt alkottak a játékosok és nem mellékesen, a helyi kötődés szintén sokat jelentett. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, szerintem megérdemelten nyertük a bajnokságot, hiszen rengeteg gólt is lőttünk. Hozzáteszem, a Böde nagyon szervezett csapat volt és a Zalaszentiván is, így mi hárman versenyeztünk a bajnoki címért is.

A bajnok FC Keszthely-Milefa (képünkön csíkosban, a labdát Fellner Gergő rúgja el) az ősszel még második volt, de egyértelműen nekik sikerült a legjobban a tavaszi sorozat
Fotó: Katona Tibor

2. Böde

Kósa László: - Szerintem nagyon jól teljesített a csapat, mindenki becsülettel tette a dolgát. Megfelelően alakult az edzéslátogatottság is, nagyon pozitívan értékelem ezt a tavaszt. Nyilván szerettük volna megnyerni a bajnokságot, de a Keszthely most jobb volt, nekik gratulálunk, remélem fel is mennek a megye I-be. Azt, hogy négy éven keresztül a dobogón voltunk, nagy dolognak tartom. Egyénileg sokan hozzátettek ehhez az eredményhez. Ősszel főleg a védekezésünk volt nagyon jó, akkor mi kaptuk a legkevesebb gólt, mindössze kilencet. Tavasszal már több volt a kapott gól, ebben az időszakban inkább támadásban voltunk erősebbek. Az ezüstérmünket azért értékelem nagyra, mert elég szűkös volt a keret, és még a megyei III. osztályból is kellett felhoznunk embereket. Köszönöm mindenkinek, hogy segítették a munkám, mind a faluban, mind a játékosok részéről. Továbbá köszönettel tartozom az elnökünknek, Garamvölgyi Norbertnek is.

3. Zalaszentiván

Nagy Péter: - A tavaly nyári felkészülésünk szerintem nagyon jól sikerült, az edzéslátogatottság szinte maximális volt. Ennek is köszönhető, hogy ősszel az első helyen fordultunk, a csapat erőn felül teljesített. Sem én, sem a vezetés nem gondolt ilyen jó eredményre. A téli felkészülés már nem volt zökkenőmentes, nem a megfelelő létszámmal tudtunk edzésre, edzőmeccsekre járni. Szerintem az őszi első helyezés valahogy elkényelmesítette a társaság egy részét. Ettől függetlenül, az egész éves teljesítményünkért le a kalappal az egész társaság előtt, mert tényleg nagyon jól dolgoztak a fiúk. Célként az első öt hely valamelyike volt kitűzve, ezt maradéktalanul teljesítettük. Elvárás volt az is, hogy szemre tetszetős, látványos futballt nyújtson a csapat. Jó meccseket játszottunk, példaként említhetném a Keszthely elleni hazai 8-3-as győzelmet. Kis hiányérzet azért van bennem, mert ha picit jobban odafigyelünk, akkor ez az érem fényesebb is lehetett volna. Amikor a hozzáállás nem volt százszázalékos, akkor a gyengébb képességű csapatok ellen is pontokat veszítettünk. Ami viszont pozitívum, hogy az egész bajnokság során mi kaptuk a legkevesebb gólt, stabil védelemmel rendelkezünk, ami tényleg előrelépés volt az elmúlt évekhez képest. Meg szeretnénk köszönni a támogatóink, szurkolóink támogatását, a Keszthely csapatának pedig sok sikert szeretnénk kívánni a megyei I. osztályban való szerepléshez.

4. Nagykapornak

Sümegi István: - Visszanyúlnék az őszhöz, mert a szezon előtt egy jó középcsapat kialakítása volt a cél. Sajnos 3-4 olyan mérkőzésünk is akadt, ahol a győzelem helyett csak a tisztes helytállás maradt. A téli felkészülést már két új és egy visszatérő játékossal kezdtük, és a csapat gerince együtt maradt. Kemény munkával szó szerint hóban és fagyban is kint voltunk. A hévízi műfüves tornán és a felkészülési mérkőzéseken már körvonalazódott egy szép tavasz lehetősége. Sorra jöttek az eredmények és két mérkőzést leszámítva győzelemmel hagytuk el a játékteret. Kitűnő volt a játékosok hozzáállása, ezt mutatja, hogy sorainkban tudhatjuk a gólkirályt. Sikerült tavaszi bajnokként a negyedik helyen zárni, amivel túlteljesítettük a kitűzött célunkat. A csatársor mellett szót kell ejteni a védekezésünkről is, mert középen és hátul stabilak lettünk. Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik hozzájárultak a sikereinkhez, támogattak minket és bíztak bennünk.

5. Z. Service Zalaszentmihály

Kámán Attila: - Nehezen indult a bajnokság, hiszen több kulcsjátékosunk hiányzott. Nem a legjobb formáját mutatta a csapat, ám a szezon közepére azért kiegyenesedtünk. Amikor pedig kellett, pozitív irányba változott meg a csapat, küzdöttek, hajtottak a fiúk és összességében egy jó bajnokságot zártunk. Helyenként jól játszottunk, a hazai mérkőzéseink közönségszórakoztatók voltak és a rangadóink is sikerültek itthon.

6.Cserszegtomaj

Fejérvári Ferenc: - A jó őszi szereplés után nagyobb reményekkel vártuk a tavaszi szezont, ami úgy gondolom, felemásra sikerült. Jó pár fájdalmas pontvesztés után lecsúsztunk a dobogó környékéről a 6. helyre, és ott is zártuk a bajnokságot. A tavaszi szezon arra is jó volt, hogy megint tudtunk tanulni a hibáinkból és remélem, hogy a következő bajnokságban ezeket a hibákat már megpróbáljuk mellőzni. Összességében a mérkőzéseket tekintve felemás érzéssel tekintek a csapat teljesítményére. Dolgozunk tovább a nyár folyamán, valamint várjuk a következő bajnokságot. Még egyszer, köszönöm játékosaimnak az egész éves teljesítményt, a vezetőknek pedig, hogy kulturált körülményeket biztosítottak a sportoláshoz.

7. Páterdomb

Csaba Gyula: - A célunk az volt tavasszal, hogy ott maradjunk a mezőny első felében. Ezt maximálisan tudtuk teljesíteni, mert hetedikek lettünk. Nagyon sokat léptünk előre a védekezésben, kevesebb gólt kaptunk a második fél évben, viszont a támadó játékunk nem fejlődött, Nagyon sok helyzetből nagyon kevés gólt szereztünk. Ki-egyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk, mert mindkét félévben szinte ugyanannyi pontot szereztünk. A jövő évben szeretnénk egy kicsit helyezésben és játékban is előbbre lépni.

8. Zalaszentgyörgy

Srágli Tamás: - Az előzetes célkitűzéseknek sajnos nem tudtunk eleget tenni, sok volt a sérülés, és a hozzáállás sem volt olyan, mint ahogy elterveztük. Azt kell mondanom, az őszi szezon jobb volt a tavaszinál, mert akkor közelebb voltunk a kitűzött célhoz. Tavaszra sajnos nagyon megfogyatkoztunk, három játékos elment és nem tudtuk pótolni őket. Nem volt megfelelő játékos, akit igazolni tudtunk volna a helyükre. További nehézséget okozott az új átigazolási szabályzat is. Az ifiből felhozott játékosok tisztességgel helytálltak, szépen beépültek a csapatba. A téli műfüves tornán megnyertük a csoportot, azt hittük utána, hogy könnyű lesz a bajnokság. Sajnos nem úgy jöttek az eredmények, ahogy számítottunk rá. A tavasz végére állt össze újra úgy a csapat, ahogy korábban kellett volna, de ekkor már késő volt. Összességében jobb szezonra számítottunk, ez lett belőle. A csapategység megvolt, a fiúk mindent megtettek egymásért. Reméljük, a következő bajnokság jobban sikerül, és a szerencse is mellénk fog állni.

9. Helsa Andráshida TE

Szabó II Zsolt: - Újoncként a megyei II. osztályban óriási erőfeszítéseket tettünk azért, hogy el tudjunk indulni. Nem voltunk sokan a keretben és a legnagyobb problémát az U19-es csapatunk létrehozása okozta, ami rengeteg energiánkat felemésztett. Úgy vágtunk neki a bajnokságnak, hogy próbáljuk meg a biztos bennmaradást elérni. Ősszel 13 pontot gyűjtöttünk, ami elég gyengének bizonyult, sajnos volt még egy ötös szériánk is nyeretlenül. Tavasszal már összeszedettebben játszottunk, 20 pontot szereztünk, de itt is volt egy-két olyan mérkőzésünk, ahol három pontot érdemeltünk volna, de egy kis hiba mindig becsúszott. Azt gondolom, jövőre erősebbek leszünk. Itt szeretném megköszönni minden játékosom hozzáállását és kitartását. Célunkat elértük, s ha nem is maradéktalanul, de elégedettek lehetünk magunkkal.

10. Police-Ola

Czigola Zsolt: - Januárban vettem át a társaságot és rögtön szembesültem azokkal a dolgokkal, melyek a labdarúgás amatőr szintjén jelen vannak. Elsősorban az edzésszámra és az edzések látogatottságára gondolok. Ennek alapján a szereplésünk reálisnak mondható ezzel a kerettel, így összességében nem lehetek elégedetlen. Azt ugyanis nem kérhetem számon, amit nem én sajátíttattam el a csapattal. Mindenképpen változtatni szeretnénk ezen, és túllépni azokon a nehézségeken, melyek most még jellemzik a csapatot. Jómagam egy időre kiestem a nagypályás futballból, így ez a fél év jól jött ahhoz, hogy újra belerázódjak, noha a labdarúgástól közben sem szakadtam el. A jövőben szeretnénk újult erővel és új arcokkal előbbre lépni.

11. Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti

Lázár Szilveszter: - A tavaszi idényre bevezettünk egy speciális módszert és annak megfelelően készültünk, vagyis nem edzettünk... Csak a mérkőzéseken találkoztunk, hiszen edzésnek nevezhető összejövetelünk gyakorlatilag nem volt. Az osztály erősségét jelzi, hogy így is három csapatot sikerült megelőznünk. Szóval sem az eredménnyel, sem pedig a játékkal nem vagyok elégedett. Jeleztem is a vezetőknek, hogy ebben a formában el kellene dönteni, érdemes-e így folytatni.

12. Rezi Petőfi

Varsányi Sándor: - Nem így terveztük ezt a bajnokságot, hiszen szerettünk volna a mezőny közepén végezni. Sajnos sok elfoglaltság - munkahelyi és iskolai - miatt szinte csak a meccsekre álltunk össze, ám a munka és a felkészülés ezen a szinten is szükséges volna. Akikre számítottam, éppen közülük négy-öt meghatározó játékos kiesett a már említett elfoglaltságok miatt. Ők meghatározó játékosok lehettek volna. Kis település a miénk, általában helyi játékosokkal dolgozunk, így nehéz pótolni a kiesőket helyből. Továbbá nem egyszerű az utánpótlás együtteseket sem kiállítani.

13. Várvölgy

Rácz László: - Aránylag jól indultunk, megvolt a csapat is, de aztán jöttek a munkahelyi és iskolai elfoglaltságok és egyre kevesebben voltunk, amihez hozzájöttek a sérülések és a kiállítások. Nagyon nehéz egy ilyen kis faluban új embereket toborozni, ráadásul ott van a kötelező ifjúsági csapat szerepeltetése is. Ezzel elrontották az egészet, mert 7-8 ember mellett hiába van az ifiben négy-öt olyan fiatal, akik bármikor játszhatnának a felnőtt csapatban, de nem lehet, mert akkor nem tud kiállni az ifi együttes, ami büntetőpontokkal jár. A jövő még teljesen képlékeny, egyelőre csönd van, várjuk, hogy lesz-e kieső, vagy sem. Az is elképzelhető, hogy nem tud indulni a csapat a II. osztályban.

14. Sármellék

Kocsis Norbert: - A nyáron papíron sikerült bent maradnunk a megyei II. osztályban. Ennek szellemében tudtunk meghatározó játékosokat igazolni. Nagy erővel láttunk munkához, az őszi szezon hellyel-közzel rendben volt. Tizennégy pontot szereztünk, de mellette sok olyan mérkőzést vesztettünk el, ahol komoly győzelmi esélyünk volt. Ennek tükrében mentünk el a téli pihenőre, én személy szerint nagy reményekkel vártam a tavaszt. Ennek ellenére csapatomon azt éreztem, hogy kicsit elfordultak a munkától. Ez igaz volt az edzések látogatottságára és a mérkőzéseken tapasztalt hozzáállásra is. Hozzáteszem, hogy különböző okok miatt számtalan mérkőzésen nem tudtam az általam vélt legjobb csapatot a pályára küldeni. E sok összetevő következtében sikerült olyanra a tavaszunk, amilyen végül lett. Jelen pillanatban úgy érezzük, hogy a keretünk a megyei III-ra alkalmas, és nagy valószínűséggel ott is indulunk.

A VÉGEREDMÉNY

1. FC Keszthely 26 20 2 4 114 - 43 62

2. Böde 26 18 4 4 88 - 33 58

3. Zalaszentiván 26 18 2 6 83 - 30 56

4. Nagykapornak 26 15 3 8 81 - 49 48

5. Z.szentmihály 26 15 2 9 63 - 51 47

6. Cserszegtomaj 26 13 1 12 64 - 54 40

7. Páterdomb 26 12 3 11 49 - 45 39

8. Z.szentgyörgy 26 11 2 13 53 - 49 35

9. Andráshida TE 26 10 3 13 61 - 49 33

10. Police-Ola 26 8 4 14 38 - 74 28

11. Zalaapáti 26 8 3 15 46 - 72 27

12. Rezi 26 5 4 17 32 - 74 19

13. Várvölgy* 26 7 0 19 47 - 126 18

14. Sármellék 26 4 3 19 35 - 105 15

*: 3 pont levonva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!