Sport

2017.06.20. 15:30

Az Egerszeg AC a megyei bajnok

Véget ért a 2016-2017. évi Zala megyei férfi kosárlabda-bajnokság. A győzelmet az Egerszeg AC szerezte meg.

Kerkai Attila

Ez elmúlt évekhez hasonlóan alakult a bajnokság lebonyolítása, hiszen a 11 induló csapat oda-visszavágó körmérkőzéseken alakította ki az alapszakasz végeredményét. Később a mezőny kettévált az NB I-es küzdelmek mintájára alsó és felsőházra.

Az alsóház 9-11. helyezett csapatai magukkal vitték az alapszakaszban elért eredményeiket, majd két mérkőzést játszottak egymással, így alakult ki köztük a végső sorrend. A felsőházban viszont kuparendszerű rájátszásban dőlt el a legjobb négy csapat kiléte. A győztesek szintén kuparendszerben folytatták tovább míg a vesztesek egy mérkőzésen döntötték el az 5-8. helyezések sorsát.

A végső győztes, az Egerszeg AC csapata
Fotó: zh

Az Egerszeg AC és a Kanizsa KK döntője igen szoros küzdelemben az EAC győzelmével ért véget, és a gárda ezzel megszerezte a 2016-2017-es szezon bajnoki címét.

A bajnokság végeredménye: 1. Egerszeg AC, 2, Kanizsa KK, 3. Zalaegerszegi KK II., 4. Laza Csukló, 5. Ricsilla Sport, 6. Kertvárosi Kommandó, 7. Lenti TE, 8. Kertvárosi LSC, 9. Feláldozhatók, 10. EBG SE, 11. Niederwald.

A bajnoki küzdelmek végeztével két különdíjat is kiosztottak. Az alapszakasz legeredményesebb játékosa címet Verein Ádám (Lenti TE) érdemelte ki a 455 dobott ponttal. A legtöbb hárompontos dobó különdíját pedig Mészáros Richárd vehette át (Ricsilla Sport) 84 darab hárompontossal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!