Sport

2017.05.21. 18:25

Bedi Bencéé volt az utolsó szó, győzött a ZTE

Zalaegerszeg - A labdarúgó NB II 36. fordulójában A ZTE FC együttese a Csákvárt fogadta. A találkozó a második félidőre pörgött fel, a ZTE a 93. percben Bedi Bence góljával nyert.

Kerkai Attila

Három győztes találkozón jutott túl a ZTE FC és visszakapaszkodott a középmezőny elejére, mégis kevesen voltak a ZTE Arénában. Amin ezúttal nem lehetett csodálkozni, hiszen a ZTE kosarasaira a szomszédos sportcsarnokban sorsdöntő mérkőzés várt a Szolnok ellen. Az egerszegi szurkolóknak ismét választaniuk kellett, arról viszont ezúttal egyik klub, így sem a ZTE FC, sem pedig a ZTE KK nem tehetett, hogy szinte egy időben rendezték a mérkőzéseiket. A vasárnapi játéknap "adott" az NB II-ben, a kosarasoknál pedig csak pénteken este dőlt el, hogy lesz ötödik mérkőzés.

A ZTE FC egyértelműen a győzelem reményében lépett pályára, és a Csákvár is, amely a bentmaradásért harcol. Eseménytelen játékot hozott az első negyedóra, az egerszegiek a labdatartásra törekedtek, a vendégek pedig nem nagyon szerettek volna kinyílni. A 26. percben nagy zalai ziccer maradt ki. Egy előreívelt szabadrúgás tökéletes ütemben érkezett Bobál lábára, aki négy méterről lőtt, de a kapusról szögletre csorgott a labda. A ZTE értelemszerűen többet kezdeményezett, de nem túl hatékonyan.

Fordulás után a 49. percben Molnár Tibornak volt egy ígéretes tekerése, de mellé ment a labda. A ZTE nem változtatott addigi ritmusán, próbálta feltörni az ellenfelet, de a kellő gyorsaság hiányzott ehhez. Egy perccel beállása után az 57. percben Végh került helyzetbe, de közeli perdítését védte a vendégkapus. A 63. percben megszületett a gól: Bobál fordult le őrzőjéről, s néhány lépés után, hét méterről bombázott a léc alá, 1-0. Nem volt mire tovább várnia a Csákvárnak, fel kellett adnia addigi harcmodorát. A 72. percben Sejben lépett ki, de nagy helyzetben mellé gurított, ám azzal, hogy a vendégek nyíltabb futballt választottak, mozgalmasabb lett a találkozó.

A 81. percben aztán Bobál lába lendült lövésre, de Kékesi eltalálta a büntetőpontnál a támadót. A csákváriak tiltakoztak, ám következett a tizenegyes, amit Babati laposan helyezett a kapuba, 2-0.

Ám maradt még gól a találkozóban. A 87. percben Jakab rántotta le a kapu előtt Sejbent, ez is 11-es: a büntetőt Hodgyai laposan lőtte be, 2-1. És nem volt vége: Polényi határozatlansága után Sejben lépett ki és hat méterről gurított a kapuba, 2-2. Úgy tűnt, ez lesz a vége, de a 93. percben egy kapu előtti kavarodás után Bedi közelről a léc alá bombázott és ezzel a találattal nyert a ZTE FC, 3-2.

Csató Sándor: "Magunk tettük nehézzé ezt a mérkőzést. Vezettünk, de két fegyelmezetlenség után leadtuk az előnyt, ám a végén sikerült a győztes gólt megszerezni."

Toldi Gábor: "A sírból jöttünk vissza és 2-2-nél meccslabdánk is volt, ám a győztes gólt nem mi szereztük. Kulturáltan játszottunk, pontot érdemeltünk volna."

JEGYZŐKÖNYV

ZTE FC - Aqvital-Csákvár FC 3-2 (0-0)

Zalaegerszeg, 542 néző. Jv.: Bogár (Kovács II. G., Vigh-Tarsonyi). ZTE FC: Fadgyas- Angyal, Króner (Jakab, 46.), Forgács, Polényi, Deutsch - Szatmári (Végh, 56.), Nagy T., Bedi, Babati (Oláh, 88.) - Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor. 

Csákvár: Dániel Cs. - Kékesi, Szalai, Dulló, Baranyai - Fényes, Molnár Cs. (Oldal, 72.) - Pintér, Mészáros, Nyilasi (Sejben, 62.) - Molnár T. Vezetőedző: Toldi Gábor. 

Gólszerző: Bobál (63.), Babati (81. - 11-esből), Bedi (93.), illetve Hodgyai (87. - 11-esből), Sejben (91.). Sárga lap: Króner a 27., Nagy T. a 39., Polényi (76.), illetve Dulló a 40., Kékesi a 81. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!