Sport

2017.05.22. 18:35

A ZTE FC magának tette nehézzé a meccset

Zalaegerszeg - Drámai végjáték után nyert a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata vasárnap a Csákvár ellen, hiszen kétgólos vezetés után kellett megszenvednie a sikerért. Amely a negyedik volt egymás után, és ez már egy sorozat, akárhogy is nézzük.

Kerkai Attila

Bedi Bence volt jókor jó helyen, és a 3-2-es győzelem most nagyon jókor jött a ZTE FC-nek. Három győztesen megvívott mérkőzés után, éppen egy hazai találkozón elbukni pontokat egy szinte már megnyert mérkőzésen egészen más szájízt adott volna. Amúgy pedig már vezetni sem volt könnyű, hiszen a Csákvár azt játszotta, amit várni lehetett tőle, azaz masszívan védekezett és ezt nehezen sikerült feltörniük a zalaiaknak.

A három győztes találkozó viszont adhatott önbizalmat a ZTE FC csapatának, elvégre a sikeres mérkőzések soha nem jönnek rosszul. Taktikai szempontból volt mégis bosszantó a végjáték, ugyanis 2-0 után - ráadásul úgy, hogy a Csákvár ekkor már kitámadott, azaz jóval szellősebben védekezett - több lehetőség nyílt volna végleg lezárni a mérkőzést a zalaiaknak. Pozitívum viszont, hogy a mostani végjáték után nem az ellenfél, hanem a ZTE FC lehetett elégedettebb.

Hogy ez sikerült, az Bedi Bencének is köszönhető és annak, hogy a ZTE nem adta fel a 90. perc után sem, amikor 2-2-re módosult az állás. A zalaiak középpályása két hete a SZEOL-nak is győztes gólt lőtt, és most újrázott. Őt kérdeztük: mit látott, amikor elé került a labda...

- Ha jól emlékszem, egy bedobás után Bobál fejelt, de a labda lepattant valakiről. Elém került, de tolnom kellett rajta egyet, hogy meg tudjam lőni, a labda pedig szerencsére a kapuban kötött ki, noha a kapus még beleért - idézte fel a győztes gól körülményeit Bedi Bence. - Kettő-kettő után már nem volt sok választásunk, tudtuk, hogy fel kell tolni a kapu elé a labdát, hátha akad egy olyan helyzet, ami előttem is adódott. Szerencsére bejött, de magunknak tettük nehézzé ezt a találkozót. Nagyon visszaállt az ellenfél, próbáltuk a széleken megbontani a védelmet, s az ilyen találkozókon mindig nehezen jön meg az első találat. Most is így volt, de aztán simább is lehetett volna a meccs, de a végén szerencsére mi örülhettünk.

Bedi Bence az ősszel sokat kihagyott sérülés miatt, tavasszal viszont már játszani tudott, s mostanra a korábbi formáját is kezdi visszanyerni. Amivel ő sem vitatkozott...

- A téli felkészülési mérkőzéseken már játszottam, ez fontos volt, és az is, hogy mostanra már a sikerek sem kerülnek el bennünket. Négy győztes találkozóval a hátunk mögött a hátra lévő kettőt is meg akarjuk nyerni, és akkor elérhető lehet a hatodik helyezés is - tette hozzá még Bedi Bence.

A középpályás az ősztől tanulmányaira is összpontosíthat, hiszen - mint elmondta - szeptembertől a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdasági Karán kezdi meg egyetemi tanulmányait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!