Sport

2017.05.15. 16:20

Zalaiak Európa-bajnoki érmei - Az egerszegi ZSKE karatézói jó szerepeltek a Szabadkán rendezett viadalon

ZALAEGERSZEG - A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület tagjai is részt vettek a szerbiai Szabadkán rendezett Shotokan Karate Do United Nation Európa-bajnokságán.

Kerkai Attila

A nyitónapon Lőcsei Lili a 8-9 éves korosztályban magabiztosan nyerte mérkőzéseit, a döntőben pedig a legmagasabb pontszámmal, az első helyen végzett formagyakorlatban. Kumitében is a döntőig jutott, amiben végül a 3. helyen zárta a napot.

Második nap Dömötörné Cziráki Andrea formagyakorlatban remekelt és az 2.helyet szerezte meg. Kovács Dominika Hanna (13-14 évesek) formagyakorlatban a döntőig jutott, ám a román vezetőbíró hibát jelzett a gyakorlatban, így az egerszegi versenyző a 4. helyet tudta elérni. Az első három helyen román versenyzők végeztek...

A Szabadkán szerepelt egerszegi versenyzők Molnár Tamás edzővel
Fotó: ZSKE

Kovács Dominika Hanna kumitéban viszont dobogós helyet szerzett a nagy létszámú mezőnyben, és bronzéremmel gazdagodott. Dömötör Dávid formagyakorlatban a legjobb 8 közé került, a 26 induló közül egyetlen magyarként. Végül az 5. helyen végzett. Ez a viadal egyben egy remek szintfelmérő is volt a két hét múlva esedékes, az SKIF világszervezet legnagyobb európai versenyére.

A ZSKE karatézóit Molnár Tamás, Nemes Róbert és Zóka Gábor edzők készítik fel.

 

Ezek is érdekelhetik