Sport

2017.05.29. 18:05

Hévíz sportgálával is ünnepelt - A város legjobbjait köszöntötték

HÉVÍZ - Vasárnap, a Városháza előtti téren rendezett sportgála és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai (EYOF) láng fogadása alkalmából köszöntötték az elmúlt év kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolóit a fürdővárosban.

Góth Imre

Elsőként Szalai Annát, az NB I-es asztalitenisz csapat oszlopos tagját szólították. Szalai Anna megyénkben több mint négy éve veretlen: újonc, serdülő és ifjúsági korosztályokban minden versenyt megnyert és megyei női felnőtt bajnok címmel is rendelkezik. Kétszer megnyerte serdülőként és ifjúságiként is a prágai nemzetközi versenyt. Magyaroknak még ez a bravúr nem sikerült.

Elismerésben részesült dr. Belák Gergely, a megyei kórház traumatológia osztály és ambulancia traumatológusa, a Hévízi SK labdarúgó szakosztályának sportorvosa a labdarúgóknál végzett többéves munkájáért, gyógyító tevékenységének elismeréseként.

Jutalmazták Berecz Nikoletta kézilabdázót, aki 2014-ben igazolt Tapolcáról Hévízre. Tavalyi térdműtétje után sok munkával hamar visszanyerte jó formáját. Több edző véleménye alapján az NB II-es mezőnyben kimagaslóan legjobb a posztján!

A Hévíz SK női kézilabdacsapata, amely a sportgálán vehette át a bajnoki érmeket Fotó: Góth Imre

A legfiatalabb díjazott az ökölvívó Kökösi Virág volt. Édesapja nyomdokait követve választotta az ökölvívó sportot. Diákolimpián, régiós és országos viadalokon legtöbbször jóval idősebb, tapasztaltabb ellenfelekkel került össze. 2015-ben még ob-ezüstöt szerzett, ám tavaly már számos versenyt nyert meg. Az idei ob-t megnyerte és meghívást kapott a magyar válogatott edzőtáborába azzal a nem titkolt szándékkal, hogy sikeres felkészülés esetén a 2017-es Európa-bajnokságon Magyarországot képviselje.

A legjobb egyéni sportolók után a női NB II Délnyugati-csoportjában pontazonossággal második helyen végzett csapat tagjainak nyakába került az ezüstérem. Papp Gábor polgármester, Kovács Péter sokszoros világválogatott, világbajnok ezüstérmes gólkirály kézilabdázó és Szabó Imre, a Hévíz SK elnökének gratulációi mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!