Sport

2016.11.14. 18:22

Velkey János elhagyja a ZTE KK-t! (frissítve)

A Zalakerámia-ZTE KK élvonalbeli kosárlabda csapatának közleménye szerint Velkey János, a csapat fiatal játékosa kezdeményezte szerződésének felbontását.

Kerkai Attila

A klub honlapjának beszámolója szerint a 21 éves játékos, és ügynöke a hét végén jelezte, hogy a 2013-ban érkezett tehetséges kosaras szeretné felbontani szerződését.

Velkey János (a labdával)  a hét végén már nem nem lesz ott a ZTE KK keretében

Stárics Kornélnak, a ZTE KK Kft. ügyvezetőjének nyilatkozata így szól a klub honlapja alapján:

"Velkey János ügynöke a múlt hét végén közölte velünk, hogy szeretnék Jani szerződését felbontani, mivel a B csoportban szeretné folytatni pályafutását. Megmondom őszintén nagyon váratlanul ért a megkeresés

Ezek után a szakmai stáb megvitatta az ügyet és próbáltunk mihamarabb közös álláspontot kialakítani. Ha valaki máshol képzeli el jövőjét, ott mi nem szeretnénk akadályokat felállítani. Jani kicsivel több, mint három évet töltött el zalai színekben, ami alatt megkedvelték szurkolóink. A következő Kaposvár elleni mérkőzésen már nem fog pályára lépni, az utolsó mérkőzését a Kecskemét ellen játszotta. Személy szerint remélem, hogy ezzel Jani jó döntést hozott, és egyben további sportsikereket kívánunk neki!

Köszönünk mindent Velkey Jani!”

Hétfőn este sikerült Velkey Jánossal is beszélnünk, akit döntésének hátteréről kérdeztünk.

- Nehéz megfogalmazni miért döntöttem így és nehéz volt meghozni a döntést is - válaszolta érdeklődésünkre. - Egy hosszabb folyamat eredménye volt, ugyanis szeretnék játszani és élvezni a kosárlabdát, mint korábban. Úgy érzem, nagyobb szerepet kaphatok egy B-csoportos együttesben, ahol inkább meghatározó játékos lehetek.

Úgy tudjuk, Velkey az NB I B-csoportos bajnokság egyik keleti, meghatározó együttesének lesz a tagja.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik