Sport

2016.11.13. 18:01

Ubilla vezérletével Kecskeméten is nyert a ZTE KK

Vasárnap a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában a Zalakerámia-ZTE KK Kecskeméten lépett pályára. Az egerszegiek az első félidőben már vezettek 15 ponttal is, innen jött vissza a házigazda, és egy izgalmas találkozón a zalaiak Emmanuel Ubilla vezérletével nyertek.

Kerkai Attila

KTE Duna Aszfalt–Zalakerámia-ZTE KK 62-68 (12-13, 16-16, 17-16, 17-23)

Kecskemét, 500 néző. Jv.: Cziffra, Pozsonyi, Balogh.

Kecskemét: Pongó Má., Middleton 5, Djerasimovic  21/3, Ivosev 7, Karahodzic 21. Csere: Molnár 6, Mészáros, Pongó Ma. 2, Jakab . Vezetőedző: Forrai Gábor.

ZTE KK: Ubilla 30/15, Norfleet, Benke 12/6, Szabó Zs.  11, Drungilas -. Csere: Mohácsi 11/9, Velkey, Kerpel-Fronius 2, Czinger 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Emmanuel Ubilla, a ZTE KK légiósa (a labdával) döntő érdemeket szerzett a kecskeméti sikerben
Fotó: Borda Menyhért

Jól indult a mérkőzés az egerszegiek számára, hiszen vezettek, de aztán 7-6-nál átvette a vezetést a Kecskemét, de nem sokáig. A ZTE KK már a találkozó elejétől próbálta erőltetnie az akaratát a hazaiakra, ami úgy tűnt, hogy sikerül is neki. Az egerszegiek játékai ültek, s az is feltűnt, hogy védekezésükkel sikerült megzavarni a házigazdát (8-12). Sok kosár viszont nem esett, így pontszegény első negyedet láthattunk. A második negyed elején aztán Ubilla öt pontjával ellépett a ZTE KK (12-18), sőt Mohácsi hármasával már 21-12-re vezettek az egerszegiek. Ezzel a lendülettel pedig nem nagyon tudott mit kezdeni a Kecskemét, amely jegyezzük meg, hogy nagyon gyengén is dobott. Volt már 15 pont is közte (12-27), ami után újabb fordulat következett. Zalai szempontból fordított előjellel, hiszen a Kecskemét zsinórban, gyakorlatilag négy perc alatt szerzett 14 pontot és megérkezett a ZTE nyakára (26-27). Az egerszegiek megtorpantak, dobásaik kimaradtak, mire Ubilla végre hosszú idő után betalált. Egypontos maradt a zalai előny a szünetre (28-29).

A második játékrész elején gyorsan fordított a Kecskemét (33-29) és a ZTE továbbra is sokat hibázott. Jött is Bencze Tamás időkérése, hiszen bajban volt együttese. Benke egy triplával mozdította ki a holtpontról együttesét, s négy perc kellett ahhoz, hogy a zalaiak a második félidőben megszerezzék első pontjaikat. Drungilas ekkor már nagyon régóta pihent, hiszen négy személyit gyűjtött, így pedig Karahodzic és Djerasimovic is sikeres volt (41-38). A ZTE KK szempontjából semmi sem volt lefutva, hiszen a Kecskemét abszolút megzavarható ellenfélnek tűnt. Szabó Zs. egyenlített (45-45), így kezdődött az utolsó negyed. Mohácsi triplájával újra a ZTE vezetett (45-48), viszont ahogy a hazaiak, úgy az egerszegiek játékába becsúsztak a hibák. Teljesen nyílt volt a találkozó, Ubilla kiélezett helyzetben két hármast dobott (50-54). Az amerikai fiú jó formája alapján látszott, hogy ő lehet a nyerőember.  Három perccel a vége előtt Djerasimovic hármasával egy pont lett a különbség (55-56), s ekkor már egyértelműnek tűnt, hogy a végén a koncentráció és a pontosság lép elő döntő tényezővé. Ubilla újabb hármasa következett (55-59), de egy kimaradt zalai lehetőség után lépésgyanús helyzetben dobott kosarat Djerasimovic. Egy perccel a zárás előtt Szabó Zs. kosarával újra öt pont lett a ZTE KK előnye (58-63). Mohácsi végül bedobta a döntő triplát is , nyert a ZTE KK egy olyan találkozón, melyet jóval kisebb izgalmak közepette is hozhatott volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!