Sport

2016.10.09. 19:40

Megyei I.: Zsinórban negyedik meccsén is győzelem nélkül maradt a Gellénháza együttese

Zalaegerszeg - A hét végén a 9. fordulóval folytatódott a megyei labdarúgó I. osztály küzdelemsorozata.

Bozó Péter

Olajmunkás Gellénháza-Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák 1-1 (0-0)

Gellénháza, 50 néző. Jv.: Kubicsek M.

Gellénháza: Cseresnyés - Horváth B., Balogh B., Balogh A., Pintér, Turi, Bognár (Szép), Vincze, Szabó, Ferenczi (Dávid), Odonics. Játékos-edző: Bencze Péter.

Kiskanizsa: Munkácsi - Horváth, Csordás, Ötvös, Ganzer, Pál, Szabó, Dolmányos (Kálcsics), Mulasics, Lukács (Németh), Piecs (Beck). Edző: Sneff Ferenc.

Sok alkalommal kerültek helyzetbe és hagyták ki azokat a játékosok mindkét oldalon, ám a játékot az Olaj irányította. Úgy tűnt, hogy az 59. percben szerzett góljukkal sikerül is nyerniük a hazaiaknak, amikor kevéssel a mérkőzés vége előtt váratlanul egyenlítettek a vendégek, így ezúttal is pontosztozkodás történt Gellénházán.

Gólszerzők: Odonics, ill. Lukács. Jók: Cseresnyés (a mezőny legjobbja), Vincze, Szabó, ill. Ötvös, Szabó, Mulasics, Lukács. U19: Gellénháza-Kiskanizsa 2-4.

Gyenesdiás Kinizsi-Szerszámsziget-Zalalövő 1-2 (0-2)

Gyenesdiás, 150 néző. Jv.: Novák R.

Gyenesdiás: Péntek - Balogh, Hajba Gá., Csák, Propszt (Hegyi), Mátó, Farkas (Mosdósi), Pandur, Szőcze, Cser (Torsa), Kocsis. Edző: Hajba Géza.

Zalalövő: Dóra - Kellner, Zsoldos, Altinger, Cseresznyés, Gyenese (Darabos), Szőke, Nagy D., Horváth B., Tóth Á., Mavolo. Edző: Vörös István.

A vendégek kezdtek jobban, Mavolo a 3. percben szabadrúgásból megszerezte a vezetést, 0-1. Hullámzott a teljesítmény a csapatoknál, felváltva keresték a lehetőségeket a gólszerzésre és mivel a zalalövőiek jobban igyekeztek az első félidőben, így a 43. percben Tóth Á. szép akciógólja révén tovább növelték előnyüket, 0-2. A sikertől megnyugodva visszavettek a lendületből és ez a Gyenesdiást juttatta több lehetőséghez a második félidőben. Kocsis buktatásáért megítélt büntetőt Szőcze értékesítette, 1-2. A hátralévő időben a hazai játékosok többet foglalkoztak a játékvezetővel, mint a mérkőzéssel, közben négyen is besárgultak, sőt hosszú sorozatot megszakítva piros lapot is kapott egyikük.

Gólszerzők: Szőcze (11-esből), ill. Mavolo, Tóth Á. Jók: Szőcze, Kocsis, Farkas, ill. Cseresznyés, Horváth B., Kellner, Nagy D. Kiállítva: Pandur (92., Gyenesdiás).

Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót-Lenti TE Sport 36 0-1 (0-1)

Zalaszentgrót, 150 néző. Jv.: Vizi I.

Zalaszentgrót: Tóth Zs. - Csarmasz, Poskolát, Csik, Gulyás (Sümegi), Horváth B., Németh A., Vastag F., Kónya (Bonyhárd), Gájer P., Tóth D. Edző: Szarka Péter.

Lenti TE: Balogh B. - Fehér, Czigány, Kozári, Kondákor, Balog (Farkas M.), Kiss K., Szabó Zs., Horváth M., Völgyi M., Bogdán (Sebők). Játékos-edző: Sebők József.

Nagyon jó iramban kezdték a hazaiak a mérkőzést, lüktetett a játék az első fél-időben, a színvonalra sem lehetett a nézőknek panasza. Aztán a szerencse megint elpártolt a szentgrótiaktól, a játékvezető nem vette észre, hogy Bogdán kézzel tette maga elé a labdát, és ziccerben nem hibázott. Ezzel a góllal vezettek a 45. percben 1-0-ra a vendégek. A második félidő már nem hozta azt az iramot, mint az első, mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. A Lenti az eredmény megtartására fektetett hangsúlyt, a tabellán lévő különbség nem látszódott a két csapat között. A döntetlen reálisabb eredmény lett volna.

Gólszerző: Bogdán. Jók: Gájer P., Csik, Horváth B., Vastag F., ill. az egész csapat. U19: Zalaszentgrót-Lenti TE 0-5.

Kaposi International Transport Csács-NSE-Semjénháza 2-1 (1-0)

Nemesapáti, 150 néző. Jv.: Kocsondi J.

Csács-NSE: Kozma - Horváth Pé., Bandics, Sági, Csik, Horváth A., Lepár, Csongár, Nyári (Kámán), Horváth Pa., Mihalecz (Lukács). Edző: Kovács Imre.

Semjénháza: Varga Zs. - Papp (Preksen), Szollár, Kocsis, Kapuvári, Horváth M., Latin, Kuzma, Orbán (Kaczeus), Nagy, Varga Á. (Kovács). Edző: Markek István.

A semjénházi csapatot nemcsak a mezük színösszeállításában, hanem küzdeni tudásában és mentalitásában is délszláv elemek jellemzik, ám a hazaiak már a 2. percben előnyhöz jutottak: Csongár zseniális mélységi passzát Mihalecz vette át és könyörtelenül lőtt a jobb alsó sarokba. A 61. percig kellett várni az újabb gólra, az addig hősiesen küzdő ellenféllel szemben ekkor Horváth Patrik és Kámán Martin hozta megoldhatatlan helyzetbe a vendég védelmet. Villámgyors kényszerítőzést követően a kétségbeesett védők buktatták a gólhelyzetbe kerülő Horváth Patrikot, a megítélt tizenegyest Mihalecz lőtte a kapuba. A mérkőzés hátralevő részében hiába támadott továbbra is többet a hazai csapat, számos gólhelyzetet is kihagyva, a lelkes vendégek a rutinos Nagy Gergő révén a 90. percben szépítettek.

Gólszerzők: Mihalecz (2, az egyiket 11-esből), ill. Nagy G. Jók: Bandics, Horváth A., Mihalecz, ill. Varga Zs., Kapuvári, Kuzma, Nagy G. U19: Csács-NSE-Semjénháza 12-0.

Flexibil-Top Zalakomár-Szepetnek 4-0 (1-0)

Zalakomár, 200 néző. Jv.: Bors B.

Zalakomár: Tóth-Pajor M. - Horváth Zs., Takács (Horváth T.), Szelei, Fábián, Fenusz, Bagó (Tóth-Pajor Sz.), Tarnóczai, Horváth J. (Horváth I.), Madarász (Baranyai), Földesi (Mutter). Edző: Mutter Attila.

Szepetnek: Horváth G. - Grabant (Szabó B.), Fuisz (Anger), Völgyi, Balázs (Szép), Szőke Á., Nagy T., Kollár (Petanovics), Karakai, László, Cs. Horváth G. Játékos-edző: Cs. Horváth Gábor.

A mérkőzés elején a hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést és nagy tempót diktálva sok helyzetet alakítottak ki. A jó nevekből álló szepetnekiek csak ritkán jutottak el a komári kapuig, a félidő végéhez közeledve Szelei fejesgóljával a hazaiak vonulhattak előnnyel pihenőre. A folytatást követően a vendégek támadtak többet, de a hazai kapus vezérletével stabil volt a Zalakomár és gyors kontráik mindig veszélyt jelentettek, amelyeket jól használtak ki. Összességében az elmúlt hetek árnyékából kilépő Zalakomár régi önmagát mutatva, akár nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna.

Gólszerzők: Horváth J., Fenusz, Szelei, Földesi. Jók: az egész csapat, ill. Völgyi, Karakai. U19: Zalakomár-Szepetnek 1-1.

A hazaiak játékos-edzője, Lepár Attila (balra) szedi fel a labdát egy vendégtámadás során a Pókaszepetk-Csesztreg bajnoki mérkőzésen Fotó: Katona Tibor

Zalagrár Pókaszepetk-Femat Csesztreg 0-5 (0-2)

Pókaszepetk, 100 néző. Jv.: Lakics P.

Pókaszepetk: Lepár - Cseke (Molnár), Pethő G., Hemela (Farkas), Szekeres, Kovács, Csécs, Horváth, Bertók (Huszár), Bognár, Száraz. Edző: Lepár Attila.

Csesztreg: Fábián (Kiss Be.) - Elek, Kancsal, Vasas, Horváth, Szekeres, Nagy N., Kiss Ba., Pethő J., Nagy M. (Magai), Nemsics. Edző: Fentős Pál.

Gyenge színvonalú mérkőzésen a jobb erőkből álló Csesztreg elvitte a három pontot Pókaszepetkről.

Gólszerzők: Pethő J. (3), Szekeres (2). Jók: Száraz, Horváth, illetve Pethő J., Kiss Ba., Szekeres, Elek. U19: Pókaszepetk-Csesztreg 0-2.

Lets Do It Technoroll Teskánd-Türje 5-0 (4-0)

Teskánd, 150 néző. Jv.: Hegedüs M.

Teskánd: Osbáth (Horváth M.) - Gulyás, Sziráki, Magyar, Szabó, Horváth P. (Földesi), Vizsy (Standi), Hadrik, Major, Pergel, Zsuppán (Gángó). Edző: Mándli Péter.

Türje: Farkas - Vasas G., Kovács, Vasas N. (Kanizsai), Koczka (Szeiler), Tamás, Vasas R. (Károly), Egyed, Nagy T., Sági, Balázs (Nagy I.). Edző: Guitprecht László.

A Teskánd játékosa, Pergel Dávid (a labdával) mesterhármassal segítette győzelemhez csapatát Fotó: Katona Tibor

Gólszerzők: Pergel (3), Horváth P., Szabó. Jók: Gulyás, Major, Pergel, ill. Vasas G., Vasas N. U19: Teskánd-Türje 3-1.

A hazai csapat az első félidei lendületes és gólratörő játékával eldöntötte a mérkőzést. A második játékrészben szintén sok helyzetet alakított ki a Teskánd az elfáradó ellenféllel szemben, de ezek a lehetőségek már kimaradtak. Összességében megérdemelt hazai győzelem született.

1. Lenti TE 9 6 1 2 31 - 6 19

2. Csács-NSE 8 6 1 1 28 - 6 19

3. Nagykanizsa 8 6 0 2 23 - 6 18

4. Szepetnek 8 5 1 2 17 - 11 16

5. Zalalövő 8 5 1 2 13 - 9 16

6. Csesztreg 8 5 0 3 19 - 8 15

7. Gellénháza 8 4 3 1 16 - 10 15

8. Semjénháza 9 3 3 3 13 - 18 12

9. Kiskanizsa 9 3 2 4 22 - 22 11

10. Gyenesdiás 9 3 0 6 17 - 27 9

11. Zalakomár 9 3 0 6 10 - 21 9

12. Teskánd 9 2 2 5 9 - 13 8

13. Türje 8 2 0 6 7 - 32 6

14. Zalaszentgrót 8 1 1 6 8 - 22 4

15. Pókaszepetk 8 1 1 6 11 - 33 4

Északi-csoport

 

Keszthely Milefa-Páterdomb 5-1 (2-1), Police-Ola-Böde 0-4 (0-2), Zalaszentgyörgy-Zöld Elefánt Étterem Zalaapáti 4-1 (0-0), Rezi Petőfi-Várvölgy 5-0 (4-0), Nagykapornak-Cserszegtomaj 1-1 (0-0), Helsa Andráshida TE-Zalaszentiván 2-1 (1-0), Sármellék-Z-Service Zalaszentmihály 2-3 (0-1).

Déli-csoport

 

Sportklub Gutorfölde-Reák-Gép Bak 3-1 (2-1), Pölöske-Felsőrajk 6-1 (2-0), Kerámia Tófej-Lenti TSZ 4-0 (2-0), Páka-Sava-Borsfa-Borsfa 3-1 (2-0), Molnári-Gelse Termál 1-3 (1-1).

Ezek is érdekelhetik