Sport

2016.07.13. 18:05

Túl erős volt az ellenfél, Babatival hosszabbítanak

Ptuj - Szerdán újabb felkészülési mérkőzést játszott a ZTE FC labdarúgó csapata, amely az ukrán élvonal legutóbbi 5. helyezettjével, az FC Vorlska Poltava együttesével meccselt Szlovéniában. Igencsak viharos fellépésen jutott túl a két csapat, 4-0-ra nyertek az ukránok.

Kerkai Attila

FK Vorlska Poltava-ZTE FC 4-0 (2-0)
Ptuj, 100 néző.
ZTE FC: Kovács D. - Villám, Króner, Forgács, Szalkai - Patvaros, Szakály A. - Babati, Bedi, Ekker - Daru. Csereként: Fadgyas (kapus), Városi, Hegedüs, Sundas, Ágoston, Kretz, Gottfried, Bailo, Nagy T. Vezetőedző: Csató Sándor.

Babati Benjamin két és fél évvel hosszabbít a klubbal, a Vorskla ellen nem játszott rosszul Fotó: Szekeres Péter

A labdarúgó NB II rajtjára készülő ZTE FC erős ellenfelet kapitt szerdára, hiszen az ukrán együttes az Európa-ligában is érdekelt, s majd a harmadik selejtezőkörben csatlakozik a mezőnyhöz. A ZTE FC-nél továbbra is zajlik a munka, és a háttérben is. Mint Ágoston Zoltán ügyvezető elmondta, megegyeztek az együttes saját nevelésű labdarúgójával, Babati Benjaminnal, aki decemberben lejáró szerződését újabb 2,5 évvel hosszabbította meg, immár 2019 júniusáig. Szó van arról is, hogy a hátvédsorba igazolnának a kék-fehérek, a kiszemeltjük a fővárosból érkezne, s egy kölcsönadásról egyeztetnek az MTK-val.

Odakint Szlovéniában igencsak mozgalmas találkozót játszott a ZTE FC. Az Európa-ligára készülő ukránok 56 mp elteltével már vezettek, amikor Kohakidze használta ki a védők bizonytalanságát., majd Darunak akadt egy helyzete, de újabb rövidzárlat után Hlobasa a 27. percben növelte az előnyt. Már ekkor fenyegető sötét felhők érkeztek, a szünetben pedig lecsapott a vihar, jégeső verte a pályát, a játékosokat az öltözőbe parancsolták és 10 perc után folytatódott a játék. Méghozzá ukrán gólokkal, az 52. percben Ditiatev lőtt, gólt, majd a 65. percben Baranik állította be a végeredményt. A 80. perc környékén Városi ellen megítélt büntetőt a sértett végezte el, de kimaradt a lehetőség.

A ZTE FC felkészülési programja változott. Szombaton (17.00) idehaza fogadják a szlovén NK Murát, jövő szerdán (18.00) pedig a grúz élvonalbeli Lokomotiv Tbiliszi lesz a vendég Egerszegen.

Címkék#Ptuj#ZTE FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!