Sport

2016.07.05. 17:35

Takács Dóra újabb bajnoki címe - Atlétika ifjúsági ob: Baki Barnabás dupla ezüstöt, Hír Csenge bronzérmet nyert

Zalaegerszeg - A juniorok után az ifjúsági korosztályú atléták folyattatták az országos bajnokságok sorát. A zalai fiatalok pedig a sikereket: a miskolci viadalon Takács Dóra (Zalaszám-ZAC) újabb országos bajnoki címet ünnepelhetett.

Kerkai Attila

A vadonatúj miskolci atlétikai centrumban a szombat-vasárnapi, kétnapos ob-n összesen egy arany-, két ezüst- és két bronzérmet szereztek a Zalaszám-ZAC versenyzői.

Az első versenynapon Baki Barnabás a 100 méteres síkfutás előfutamából a legjobb idővel (11,13 másodperc) került a döntőbe, ahol a tehetséges fiatalember a nagy akarás miatt kissé talán elgörcsölte a futást, és nem tudta megismételni selejtezős teljesítményét. Bajnoki ezüstérme persze így is fényesen csillog, időeredménye 11,25 mp volt. Kámán Ferenc edző tanítványa másnap, a 200 m-es síkfutásban újabb bajnoki ezüstéremmel gazdagította éremgyűjteményét, 22,24 mp-es eredményével.

Baki Barnabás

- Barnabás nagyon tehetséges és nagy jövő előtt állhat, ha megkeményedik és megszerzi a megfelelő versenyrutint - nyilatkozta a verseny után edzője.

Hír Csenge

Az első versenynap meglepetését a hosszú betegségéből kigyógyult, de még edzéshiánnyal küzdő Hír Csenge okozta, aki nagy akarattal és remek taktikával felküzdötte magát a dobogó harmadik fokára. Csenge új egyéni csúcsa 1500 m-en 4;55,10 perc. Góczán István edző pedig örülhetett atlétája vasárnapi, 3000 m-en nyújtott új egyéni csúcsának és 5. helyezésének is, és mint nyilatkozta: tanítványa az akarat mintaképe.

Takács Dóra

A bajnokság vége felé lépett kétszer is a dobókörbe Takács Dóra. Súlylökésben utolsó dobásával (13,63 méter) felküzdötte magát a dobogó harmadik fokára. Aztán következett a fő száma, a diszkoszvetés, ahol a tőle megszokott magabiztossággal versenyzett: szinte bármelyik dobásával megnyerhette volna számát. Végül a győztes dobás 43,03 méterre szállt.

- Hoztuk a megszokott teljesítményt. Dórika két érmével mi is hozzájárultunk a Zalaszám-ZAC jó hírének öregbítéséhez - értékelt Bognár Szabolcs edző.

Címkék#atlétika
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!