Sport

2016.07.04. 16:55

Nem adták az ezüstöt - Farkas távozásától a visszatéréséig tartott a ZTK szezonja

Zalaegerszeg - Megismételte előző évi eredményét, vagyis ezüstérmes lett, ám ezzel önmagát is meglepte a ZTK-FMVas élvonalbeli tekecsapata - hangzott el a klub évértékelő összejövetelén, melyen bejelentették, hogy Farkas Sándor visszatér a csapathoz.

Kerkai Attila

Takács László, a ZTK elnöke úgy fogalmazott: egy éve ugyanebben az időszakban volt minden, csak öröm nem a klubnál. Farkas Sándor akkor jelentette be, hogy tíz év után visszatér a fővárosba, és az elnök szerint a csapat ekkor mentálisan megrogyott. A 2015/16-os bajnoki évre az volt a cél, hogy minél több fiatalt beépítsenek a csapatba. Reményt keltő volt, hogy az egyéni bajnokságról a ZTK a lehetséges 12 éremből kilencet elhozott.

Aztán jött az első komolyabb megmérettetés, az Európa Kupa, amin a csapat váratlanul 10. lett, így nem sikerült kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligájába. Maradt a hazai bajnokság, a Szuper Liga, ahol a Szeged mellé a Répcelak is riválisnak lépett elő. Nem könnyítette meg az egerszegiek helyzetét, hogy Pintér Károly egy műtét után a reméltnél nehezebben épült fel. Úgy nézett ki, hogy a ZTK hosszú évek után visszacsúszik a harmadik helyre - de jött a tavasz, amikor a fontos találkozókat megnyerte az együttes és megszerezte az ezüstérmet.

A kép a bajnok Szeged elleni idényzáró meccs után készült az ezüstérmes ZTK-FMVas csapatáról
Fotó: Pezzetta Umberto

Takács László összegzésében arra is kitért, hogy az egyéni bajnokságokban is elmaradtak a korábban megszokott jó eredményeik, idén nem sikerült érmet szerezni. Az egyéni világbajnokságon ott volt Nemes Attila, aki a nagyon erős mezőnyben a legjobb 16-ig jutott, ám tanulság: 650 fa alatti teljesítmény ennél többet már nem érhet.

- Ez az év így sikerült, el kell fogadni - mondta Takács László. - A korábbi években, amíg a csapat szállította a remek eredményeket, jöttek a vállveregetések, de ennél a pontnál ez meg is állt... Most a háttér erősödött, de az eredmények maradtak el. Viszont ezt a jelenlegi kedvező és biztos helyzetet éppen azzal alapoztuk meg, hogy bizonyítottunk itthon és a nemzetközi porondon is. Vissza kell térnünk a régi kerékvágásba és erre minden esélyünk megvan. Köszönjük a város és a névadó FMVas támogatását, illetve valamennyi szponzor segítségét.

A csapat együtt marad és két új játékost igazolnak is. Cseh Bence Szentgotthárdról érkezik, Farkas Sándor pedig egy év kihagyás után visszatér. A korábban 10 éven át a ZTK-t erősítő klasszis az FTC-nél töltötte az elmúlt szezont, de már közben megkeresték az egerszegi klub vezetői, hogy meggyőzzék: térjen vissza. A fővárosban élő és dolgozó tekés úgy fogalmazott: szívügyének tekinti a ZTK-t. És az elmúlt évben megtapasztalhatta, hogy milyen volt itt tekézni, és milyen máshol...

Az évértekelőn elhangzott az is: elkerülhetetlen volna a Városi Sportcentrumban található pálya felújítása, amely a megépítése, vagyis 2002 óta üzemel mostani paramétereivel. A sportág fejlődik, és ezt éppen a nemzetközi viadalokon érzik a zalaiak, így lépést kellene tartani, ehhez viszont ma már gyorsabb pályán kellene felkészülni.

A célkitűzésekről is szó esett röviden. A bajnokságban a ZTK-FMVas továbbra is az első három helyezést célozza meg. A nemzetközi porondon vissza Európába a jelszó, vagyis az Európa Kupában az első öt helyezés a cél, amivel automatikusan a Bajnokok Ligája szereplést is biztosíthatja majd a ZTK.

Címkék#teke
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!