Sport

2016.07.15. 18:05

Kanizsa Sörgyár SE: négy csapatukból három érmes lett

Nagykanizsa - Éremátadó ünnepségüket, egyben szezonzáró értékelésüket tartották a Kanizsa Sörgyár SE asztaliteniszezői. Az egyesület négy csapata közül három érmet is szerzett az egyes bajnoki pontvadászatokban.

Kühne László

A női NB I Nyugati csoportjában a kanizsaiak a második helyen végeztek úgy, hogy a csapat igencsak kicserélődött a megelőző szezonhoz képest. A kanizsaiakhoz visszatérő Végh Zsuzsanna és a végül leigazolt Madacki Mirella is kitett magáért - természetesen a helyi játékosok mellett -, s a megszerzett ezüstérem azt is jelentheti, hogy a gazdája akár extraligás is lehetne...

Az érmes csapatok. Ülő sor, balról Horváth Anna, Újházi Csilla, Tóthné Szász Kinga, Salamon Sára, Madacki Mirella Állnak: Szollár Patrik, Kahotek Kristóf, Gyöngyösi Áron, Szerdahelyi Krisztofer, Szuhanyik József, Jakabfi Imre, Rubin Gábor, Domján Dávid, Gerencsér Bálint, Gerencsér Szabolcs Fotó: Szakony Attila

A férfi NB II-ben a KSSE legénysége szintén a második helyre futott be, őket a szezon során Kahotek Kristóf sérülése is hátráltatta, így végeztek a dunaújvárosi főiskolások gárdája mögött. Mint a Dél-nyugati csoport ezüstérmese, előttük szintén adva van a lehetőség a felsőbb osztályra, ugyanúgy, ahogy a megyeiben harmadik kettes számú egységük is felmehetne az NB III-ba.

- Persze, szeretnénk feljebb lépni az egyes csapatainkkal, de nem biztos, hogy sikerül - fogalmazott Jakabfi Imre, a Kanizsa Sörgyár SE vezetője. - A női Extra Liga pénzügyileg komoly kihívás lenne klubunk jelenlegi helyzetében, akkor már nagyobb esély kínálkozhatna a férfiaknál az NB I-re. Sportszakmai érveket is figyelembe véve azonban a legkedvezőbb a KSSE II előrelépésére a megyeiből az NB III-ba, hiszen akkor tőlük a felfelé játszóknak nem két osztályt kellene ugrani az NB II-es szereplésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!