Sport

2016.07.02. 17:32

Egerszegi kosarasok a 3x3 férfiválogatottba

Kerpel-Fronius Balázs, Mohácsi Máté és Koma Dániel az EB selejtezőn Franciaországban.

Jóna István

A 3x3-as férfi kosárlabda válogatott május végén kezdte az összetartást és a felkészülést a franciaországi Európa bajnoki selejtezőre. Csirke Ferenc vezetőedző nyolc játékossal számolt, akik közül csak négy utazhatott a selejtezőre. A keretbe meghívót kapott a ZTE KK két játékosa Kerpel-Fronius Balázs és Mohácsi Máté, akik társaikkal a magyarországi B 33 Tour állomásain, Pécsen és Szegeden mérkőztek nemzetközi csapatokkal. Az EB selejtező előtt Bosznia-Hercegovinában vettek részt egy tornán, ahol a Földi Sándorral kiegészült edzőpáros döntött a selejtezőre utazó keret tagjairól. A két zalaegerszegi játékos mellett az ex egerszegi Koma Dániel is behívót kapott, valamint a Körmendre igazolt Horti Bálint.A 3x3 válogatott a július 1-2.-án  a franciaországi Poitiersben játszott az Európa-bajnoki selejtezőt.

A viadalon nyolc csapat vet részt, ahol a magyarok a B csoportban Olaszország, Belgium és Románia ellen léptek pályára. A tornáról az első három csapat kvalifikálja magát a szeptemberi bukaresti Európa-bajnokságra.  Az első napon a szerencse elpártolt a fiúk mellől és az olaszok ellen szoros csatában 16-14-re, míg a belgák ellen 18-17-re maradtak alul a fiúk. A továbbjutás szempontjából a szombat délutáni románok elleni csoportzáró mérkőzés sem sikerült jól és szomszédjaink hamar eldöntötték a mérkőzést és végül 21-9-re nyertek. A válogatottunk így győzelem nélkül zárt a csoportjában és nem sikerült kiharcolnia a kontinenstornára való kvalifikációt. A fiúk legközelebb a július 9-i budapesti B33 Tour döntőn lépnek pályára szerb, horvát és román csapatok ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!