Sport

2016.05.05. 16:07

Van még bőven tét a zárásig - Hat csapat között fog eldőlni a dobogós helyezések sorsa

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában négy forduló van hátra a pontvadászatból. Az élbolyban az első és a második hely kérdése még nyitott, a bronzéremért pedig még négy csapat csatázik.

Bóbics László

 

Csesztregen nyert a zöld mezes Hévíz, amely lépéselőnybe került, de még korántsem mehet biztosra Fotós: Kósa Róbert

A döntőnek is kikiáltott múlt szombati Femat Csesztreg-Hévíz mérkőzésen a Lendvai Miklós irányította fürdővárosiak győztek 1-0-ra.

- Nem titkolom, kiemelten készültünk Fentős Pál csapata ellen. Sok meccsüket megnéztük - fogalmazott a hajdani válogatottból lett szakvezető. - Nagy fegyvertény Csesztregen nyerni. Most viszont újabb nehéz feladat előtt állunk, a következő négy meccsen meg kell tartanunk ezt az előnyt. Nem lesz egyszerű. A hét végén a Pókaszepetkkel mérkőzünk, aztán megyünk Nagykanizsára, ahol nagy csata vár ránk. Pálfi és Karakai is harcra kész, így izgalmas találkozókon remélhetőleg célba érünk, és mi leszünk a bajnokok.

Fentős Pál, a csesztregiek trénere így vélekedett a hét végi rangadóról és a folytatásról:

- Döntetlenszagú mérkőzés volt a Hévíz elleni rangadó. Ennek ellenére nem érdemtelen a fürdővárosiak győzelme. Még négy kör van vissza a pontvadászatból, nyitott kérdések vannak. Az első helyre a Hévíz az esélyesebb, az ő kezükben van a döntés. Mi megpróbálunk minél többet kihozni a hátralévő találkozókból, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.

A bronzcsatában pillanatnyilag a Nagykanizsa van lépéselőnyben.

- Egyáltalán nem könnyű a sorsolásunk - jelentette ki Gombos Zsolt, a dél-zalaiak trénere. - Nem lesz egyszerű a hátralévő négy meccset megnyerni, hiszen köztük van a Hévíz és a Csesztreg csapata is. A jövő gárdáját építjük. Nem titkoljuk, a következő esztendőben szeretnénk feljutni az NB III-ba. Ezek a mérkőzések arra is jók, hogy szakmailag értékelni tudjuk, kik azok a futballisták, akikkel a következő esztendőben számolhatunk. Ha a pillanatnyilag előttünk álló csapatok ellen tudunk nyerni, akkor azt mondjuk, hogy jó úton járunk. Ellenkező esetben viszont el kell gondolkodnunk néhány erősítésen. Minél több pontot szeretnénk szerezni, minél előbbre végezni.

Sebők József, a Lenti TE egykori válogatottból lett szakmai vezetője sajnálja, hogy Lövőn a vártnál többet hibáztak.

- Sajnos a védőink és a középpályásaink a megszokottól lényegesen többet bakiztak. Ez okozta elsősorban vereségünket egy jó iramú mérkőzésen. Három gólt nem nagyon szoktunk kapni. Szeretnénk a dobogón végezni, de ehhez néhány játékos teljesítményének fel kell javulnia. Nem a képességekkel van a gond, de a hajrára egy kicsit összeszedettebbnek kell lennünk. Úgy érzem, képesek is vagyunk rá, ezt már megbeszéltük a fiúkkal, de úgy érzem, egyszer-kétszer még figyelmeztetni kell a társaságot. Például arra, hogy hiába jók az esélyeink, ez még nem jelenti azt, hogy mi állhatunk majd fel a dobogó harmadik fokára. Ha látszólag könnyebb meccsek is várnak ránk, azok azért nehezek lesznek, főleg úgy, ha nem leszünk fejben összeszedettek.

Ostrom János, a Zalalövői TK szakmai vezetője nagyon örül a Lenti elleni bravúros teljesítménynek.

- Meglehetősen hullámzó a teljesítményünk - mondta. - A szentgróti fiaskó után viszont nagyon elszánt volt a társaság, s ami egy győzelemhez kell, a Lenti ellen minden összejött. Viszonylag jól használtuk ki a helyzeteinket, jó iramú meccsen szereztünk három pontot. A hátralévő találkozókon még sok minden lehet. Sajnos mi az utóbbi időben nem tudtuk a formánkat tartósítani. Kikaptunk a Szentgróttól, bravúrosan játszottunk a Lenti ellen, aztán hét közben a Magyar Kupában csalódást keltő teljesítményt nyújtottunk Zalakomárban. Így nehéz lesz a dobogóra kerülni. Nagy bravúr lenne, ha miénk lenne a bronzérem. Érthetően, gondjaink ellenére mindent megteszünk azért, hogy a végén a lehető legjobb eredményt hozzuk ki a pillanatnyi helyzetünkből.

Kovács Imre, a Csács-NSE szakmai vezetője nagy küzdelmeket vár.

- A realitásokat figyelembe véve a Lenti TE a legesélyesebb a dobogó harmadik helyének megszerzésére - vélekedett Kovács Imre. - Látszólag az ő sorsolásuk tűnik a legkönnyebbnek, bár ez sokszor csalóka. A Nagykanizsának jó kerete van, de ez elmondható a többiekről is, mert az ellenlábasainkkal együtt, ha valamennyien a komplett csapattal állunk fel, akkor közel azonos játékerőt képviselünk. Nálunk az a legnagyobb probléma, hogy sok a sérült, és egyre fogyunk. Ez meglátszott a Semjénháza elleni meccsen is. A kupában is érintettek vagyunk, örülünk, hogy sok találkozón lépünk pályára, és a lehető legtöbb pontot szeretnénk gyűjteni. Aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!