Sport

2016.05.12. 16:01

Megyei bajnokság: fura lesz a lövői "vendégség"

Zalaegerszeg - A megyei labdarúgó-bajnokság első osztályában még három forduló van hátra. A hét végén fontos és érdekes mérkőzéseket játszanak. A második vonalban északon már eldőlt a bajnoki cím, a Gyenesdiás nyert, délen a Zalakomárnak van erre a legnagyobb esélye, s akár már a hét végén ünnepelhet.

Bóbics László

Az I. osztályban a bajnoki címért küzdő, négypontos előnnyel a tabella élén álló Hévíz a Nagykanizsa gárdájának vendége lesz. A dél-zalaiak a harmadik helyet szeretnék megszerezni.

- Azt hiszem, egy kis szerencsénk is van, mert a Csesztreg Teskándon döntetlent játszott, s ez megkönnyíti a helyzetünket - jelentette ki Lendvai Miklós, a Hévíz vezetőedzője. - Ez persze nem azt jelenti, hogy most elég csak kivonulnunk a pályára, csak egy kicsit nyugodtabban futballozhatunk. Pontokért megyünk Kanizsára, a megszerzésük azonban nem lesz egyszerű. Jó csapat ellen játszunk, megfelelően motiváltak vagyunk, ezért úgy gondolom, hogy jó esélyünk van a sikerre. Ez azért is lenne fontos, mert jövő szombaton a fürdőváros 1991-ben bajnoki címet nyert gárdája ünnepli a hajdani aranyérmét. Nagy dolog lenne, ha a negyedszázada bajnokságot nyert csapattal egy napon tudnánk ünnepelni, mert akkor mi is hasonló sikert értünk el, mint egykor ők.

A Nagykanizsa gólerős támadóját, Péntek Adriánt (kékben) hetek óta zavarja egy sérülés, játszani akar és sokat segíthet csapatának a Hévíz ellen. Erős együttest fogadnak a kanizsaiak és bizonyítani szeretnének (Fotós: Szakony Attila)

- Csalódott vagyok, mert Gellénházán érthetetlenül akaratgyengén játszottunk - jelentette ki Gombos Zsolt, a kanizsaiak trénere. - Ezt nem tudom elfogadni, különösen úgy, hogy a játékosok is egyetértenek velem, hogy az ellenlábas jobban akarta a sikert. Megérdemelten nyertek, nekünk pedig le kell vonni a tanulságot nagyon gyorsan. A hét végén számunkra az év mérkőzése következik, a bajnokaspiráns Hévíz ellen győzelemre játszunk. Továbbra is azt vallom, amit az elmúlt hetekben: kíváncsi vagyok, hogy ebből a keretből kik azok, akik a jövőt illetően meghatározó emberek lehetnek. Sokan vannak, de ahhoz, hogy a következő esztendőben reális legyen a célunk, a bajnoki cím, folyamatosan jó teljesítményt nyújtó labdarúgókra van szüksége a nagykanizsai futballnak.

Zalalövőn is rangadó lesz, ahol a Csács-NSE együttese vendégeskedik.

- Háromesélyes a találkozó - jelentette ki Ostrom János, a ZTK szakvezetője. - Mindkét együttes a dobogóért küzd, egyértelmű, hogy nagy csata, küzdelmes párharc várható. Mindent megteszünk a sikerért, de az a nagy kérdés, hogy melyik arcát mutatja a csapat. Elég nagy a hullámzás, remélem, ezúttal a sikeresebb énünket láthatja a publikum.

A meccs pikantériája, hogy Kovács Imre, a Nemesapáti mestere Zalalövőn él, de 8 éve már nem otthon edzősködik.

- Minden kétséget kizáróan hazajövök a hét végén - fogalmazott Kovács Imre. - A Zalalövő mostani keretéből viszont már csak egy-két játékos van, akikkel együtt is dolgoztam. Jó csapata van a ZTK-nak, nálunk viszont sok a sérült. Erre nem akarok semmit sem fogni, mert szakmán belül is azt mondják: az a legjobb csapat, amelyiket pályára lehet küldeni. Remélem így leszünk ezzel mi is. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a találkozóból. Szeretnénk bronzérmesek lenni, de továbbra is azt mondom, a legnagyobb esélye erre a Lenti TE-nek van

A megyei II. osztályban jó esély van arra, hogy a Déli-csoportban bajnoki aranyat ünnepelhessen a Zalakomár együttese, ám ehhez nyerniük kell, és az ellenlábas Páka botlására is szükség lenne. A komári csapat hazai pályán a Borsfa együttesét látja vendégül. Egyébként a második helyen álló Páka a negyedik Tófejhez látogat, amely találkozó a csoport rangadója is egyben. Érdekes mérkőzésnek ígérkezik még a tavaszi szezonban remeklő Bak és az elmúlt években sorozatban jól menetelő Gutorfölde összecsapása, amit Gutoron rendeznek. Északon a bajnoki cím már eldőlt, a Gyenesdiás aranyérmesként léphet pályára Zalaszentgyörgyön.

Ezek is érdekelhetik