Sport

2016.04.11. 15:46

Harmadszor lesznek házigazdák - A szenior rapid sakkbajnokság küzdelmei országos szinten is indulnak

Nagykanizsa - Szeptemberben ismét a dél-zalai város ad otthont az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságnak a helyi Idősügyi Tanács kezdeményezésre - tudtuk meg az ennek apropóján tartott sajtótájékoztatón.

Kühne László

Magyarul, eddig valamennyi - szám szerint három - országos finálénak Kanizsa adott otthont, de erre az ob-ra is külön-külön - selejtezőkön keresztül - kvalifikálhatják magukat a különböző településekről az indulók.

- A 60 esztendő feletti sakkozni szerető egyéneket is szeretnénk megszólítani és ezzel bevonni a versenyzésbe, melynek itt helyben, vagyis Nagykanizsán is lesz előselejtezője május 14-én a Bagonyai Sakk-klubban - fogalmazott a város polgármestere, Dénes Sándor. - Az országos döntőt szeptember 8-9-én rendezzük, s ahogy az előző kettőn 63, illetve 60 körüli volt a részvételi létszám, ezúttal is ennyiben bízunk az ország minden részéről és a budapesti kerületekből.

- Az országos döntő lebonyolításában két egyesület, az Aquaprofit-NTSK és a Bajcsa SE fog segédkezni és háromszázon felüli azon városok, illetve kerületek száma, akikhez eljuttattuk a versenyre szóló felhívást - mondta Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó. - A megyei jogú városokból az első három helyezettek jöhetnek, a szimpla városokból az elsők és június 15-ig kell szándéknyilatkozataikat a részvételükről elküldeni számunkra, a selejtezőket pedig június 30-ig kell lebonyolítaniuk. A nagykanizsai kvalifikációról annyit, hogy május 12-én 17 óráig lehet rá nevezni, akár a Bagonyai Sakk-klubban is, a május 14-ei verseny után pedig az eredményhirdetést május 18-án tartjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!