Sport

2016.03.01. 15:53

ZTE NKK: Szerdán Miskolcon a Magyar Kupában

Zalaegerszeg - Kétnapos túrára indult kedden a ZTE NKK női kosárlabdacsapata, amely szerdán 13 órakor a Magyar Kupa negyeddöntőjében a DVTK-val küzd meg a továbbjutásért.

Kerkai Attila

Gáll Tamás vezetőedző is elismerte: csoda kellene a továbbjutásukhoz.

A nők Magyar Kupájában a nyolcas döntő kezdődik meg szerdán Miskolcon és mindjárt a nyitómérkőzésen lép parkettre a ZTE NKK, amely a házigazda DVTK-Miskolccal találkozik. A zalaiaknál vannak sérültek és lábadozók, de a csapatnak teljes kerettel sem lenne sok esélye a miskolciakkal szemben. Örömteli, hogy Szalay Virág kézműtéte után már ismét csatasorba állítható.

- Enyhe kifejezés, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, tulajdonképpen minden tekintetben a DVTK a jobb csapat - szögezte le Gáll Tamás, amikor az esélyekkel kapcsolatban kérdeztük. - Arra készülünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, vagyis amit tudunk, azt a lehető legjobban kivitelezzük. A juniorokkal kiegészülve most már tudtunk két palánkra is gyakorolni edzésen, Szalay Virág pedig ugyan még kissé óvatos kézközépcsont-törése után, de már velünk edz. Szélesy Judit eljön velünk Miskolcra, de ujjsérülése miatt nem tervezem pályára küldését.

Gáll Tamás visszatért klubcsapatához, hiszen a válogatott másodedzőjeként az elmúlt két hétben Európa-bajnoki selejtezőn vett részt. A mieink továbbjutási esélyeiről is kérdeztük.

- A Szlovákok ellen aratott siker nagyon jól jött, de aztán az Izlandon elszenvedett vereség után már úgy kell fogalmazni: nem csak a mi kezünkben van a döntés - értékelte a helyzetet. - Viszont csoportmásodikként jó esélyünk van az őszi meccsek után kiharcolni az Eb-szereplést. Ami az izlandi vereséget illeti, az nagy pofon volt. Fájt a szívem, hiszen a ZTE NKK-val voltak hasonló meccseink ebben a szezonban, amikor szerkezet nélküli csapatként álltunk nagy siker küszöbén. Most Izlandra volt igaz ugyanez, azzal a különbséggel, hogy ők éltek is a lehetőséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!