Sport

2016.03.03. 16:00

Most már Bagodban áll meg a Zete-busz...

Zalaegerszeg - A katafai kocsmát alighanem el kell felejteniük a ZTE-szurkolóknak... A sokat látott „intézményt” ma már elkerüli az új főút, és szerda este fényeket sem lehetett látni benne.

Kerkai Attila

Helyette Bagodban állították meg a drukkerek a kosaras fiúk csapatbuszát. Volt mit ünnepelni. A katafai kocsma „kultikus" hellyé avanzsált az évtizedek során, hiszen a ZTE és a Körmend csapatainak mindenkori csatája apropóján nem kevés ital fogyott el itt ünneplés gyanánt.

Ünneplés szerda este is volt, hiszen a Zalakerámia-ZTE KK idegenben 81-76-ra győzte le az örök rivális Körmend együttesét. A szurkolók ezúttal Bagodnál várták be a kedvenceket, ahol megállt a csapatbusz egy rövid időre. Bencze Tamás együttese hálás volt a drukkereknek, hiszen remek hangulatban élték át a győzelem érzését az örök rivális otthonában.

A ZTE KK ezzel a sikerrel szinte biztosan ott lesz a legjobb öt között , s ma már a kérdés az, hogy hányadik helyen. Az egerszegieké most már az a sikeréhes csapat, amely még ennyi győzelem után sem akar leállni. Valószínűleg ez is segített nekik, hogy az utolsó percekben a rájuk nehezedő nyomást kellő higgadtsággal tudták kezelni. Mert hiába vezettek végig, gyakorlatilag tíz ponttal maguk mögött tartva a Körmendet, a vasiak éppen az utolsó pillanatokban tették a legszorosabbá a találkozót. Ettől függetlenül a ZTE KK maximális mértékben megérdemelten győzött, hiszen kézben tartotta a meccset, így a végén is, amikor a legjobban kellett.

Az új fiú, Stefan Balmazovic itt éppen megveri Trey McKinney-Jonest, aztán betalált. Itt szakadt át nála a gát, később jól játszott
Fotó: Pezzetta Umberto

Szólni kell az új szerzeményről, Stefan Balmazovicról is. Bencze Tamás vezetőedző előzetesen annyit jegyzett meg vele kapcsolatban, hogy kíváncsi lesz rá éles helyzetben is. Nos, a szerb fiú az első félidőben ha nem is megilletődötten játszott, de mindenesetre kereste helyét, ráadásul egy ilyen túlfűtött hangulatú derbin. Ami érthető is, aztán a második húsz percben, az első kosara után elkapta a ritmust és sokat segített csapatának. Jól játszott, s ennél a résznél kötelező megemlíteni Darrin Govens, Djordje Pantelic és James Kinney munkáját is ebben a szép sikerben.

A ZTE KK szombaton idehaza lép pályára 19 órától, amikor a Kecskemétet fogadja. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elmondta, hogy nagy az érdeklődés a találkozó iránt. Ami ilyen sikerek után persze egyáltalán nem csoda...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!