Sport

2016.03.17. 16:54

Megyei bajnokság: a Csesztreg előnye 4 pont, de Fentős Pál így is szomorú...

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának legutóbbi, hét végi körében fontos rangadót nyert a Lenti TE, amely a Hévíz gárdáját győzte le 3-2-re. Szombaton és vasárnap a 17. forduló mérkőzéseit rendezik, és jut erre a játéknapra is rangadó. Szombaton Csesztreg-Zalalövő, vasárnap Gellénháza-Csács NSE találkozókat rendeznek.

Bóbics László

- A találkozó első részében a vendégek kezdeményeztek többet és vezettek is - fogalmazott Sebők József, a Lenti TE játékos-edzője, visszaidézve még nagy sikerüket. - A szünetben megbeszéltük a fiúkkal, hogy játsszunk nyugodtan, nincs mit veszítenünk, jó formában vagyunk, és kezdeményezzünk többet. Attól tartottam, fizikálisan a remek körülmények között dolgozó vendégek nálunk jobbak lesznek. Szerencsére ezt rosszul láttam. Szárnyalni kezdett csapatunk, s nem azt mondom, hogy lefutballoztuk a Hévízt, de akarati tényezőkben maximálisan odatette magát a társaság. Nagyon örülök, hogy a bajnokesélyest le tudtuk győzni, ez óriási bravúr. Ez a siker önbizalmat adhat a gárdának. A hét végén Teskándra megyünk. Az ilyen meccsek meglehetősen csalókák. Papíron mi vagyunk az esélyesek, de a mezőny második felében lévő együttesek is szeretnének pontokat szerezni, ezért biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Ennek ellenére győzelemmel szeretnénk zárni a fordulót, hogy sikeres meccs után fogadhassuk majd a szomszédvár, Csesztreg csapatát.

- Ha összességében nézem a találkozót, megérdemelten nyert a Lenti - jelentette ki Lendvai Miklós, a hévíziek trénere, aki remek barátságot ápol Sebők Józseffel, hiszen egykoron mindketten a ZTE futballistái voltak, és a címeres mezt is magukra ölthették. - Az első félidőben vezettünk, talán ebben az időszakban kellett volna még egy kicsit többet tenni azért, hogy magabiztosabbak legyünk. A második félidei teljesítményeket látva megérdemelt az LTE sikere. A hibákat gyorsan ki kell javítani, s ami gond, hogy négy pontra nőtt a hátrányunk. Persze még sok meccs hátravan. A hét végén a Kiskanizsa látogat hozzánk, elméletileg nyernünk kellene, de én mindig félek ezektől a meccsektől. Nem szabad egyetlen együttest sem lekezelni, ha ez így lesz, akkor sikerrel vehetjük az akadályt.

Munkában a Kiskanizsai Sáskák kapusa, Póka Péter a Gellénháza ellen. A Sáskák 3-2-re nyertek, ami részükről kiváló eredmény. A hét végén a kiskanizsaiak Hévízre utaznak, a Gellénháza pedig a Csács-NSE csapatát fogadja, és nem lesz ez könnyű találkozó egyik fél számára sem...
Fotós: Szakony Attila

Szombaton újabb rangadó lesz, a Csesztreg együttese a nagy mumus, Zalalövő csapatát fogadja.

- Egy kicsit „hisztérikusan" kezdtünk - mondta el csapata tavaszi rajtjáról Ostrom János, a ZTK trénere. - Az első fordulóban kaptunk egy négyest Hévízen, majd ugyanennyit rúgtunk a Teskándnak. Voltak sérültjeink, de egyre jobb formában játszunk. A csesztregi vendégség mindig presztízsmeccs, az utóbbi három évben jól jöttünk ki ezekből a találkozókból, hiszen egyszer sem tudtak legyőzni bennünket Fentős Pál tanítványai. Most is arra készülünk, hogy jó eredményt érjünk el.

A csesztregiek az eddigi eredményeik alapján elégedettek, de az edző, Fentős Pál meglehetősen szomorú is...

- Huszonöt perc alatt 4-0-ra vezettünk Letenyén, végül, 5-1 lett, de a rövid gólzápor után szinte lefutott volt a találkozó - összegzett a jeles tréner. - Ezzel nem is lenne gondom, azzal már viszont igen, hogy nem teljes kerettel tudunk játszani. Molnár és Pethő is sérült, de nem ez a legnagyobb gondom. A két kiváló játékosra nem valószínű, hogy számíthatok, ám ennél is súlyosabbnak látom a pillanatnyi helyzetet... Megbeszéltük a fiúkkal, hogy kedden edzünk. Mindenki jól tudta, hogy március 15-e lesz, vagyis ünnep, aztán a tréningen egy serdülő játékossal együtt mindössze négyen jelentek meg. Ehhez mit tehetek hozzá. Egyszerűen nem érzi át a gárda, hogy mekkora lehetőség kapujába került. Újra vezetünk négy ponttal, aztán mindent megteszünk, nehogy jól felkészültek legyünk egy olyan meccsre, ahol a szurkolóink is a sikerre éhesek, hiszen lenne mit törlesztenünk. Játékosaink viszont lezserül veszik a dolgokat, nem érzik át a nagy lehetőséget. Ez nem méltó a mi közösségünkhöz. Biztos, hogy ebben nekem is van hibám, át is gondoltam, de nagyon jó lenne, ha úgy tennék ezt azok a játékosok is, akik távol maradtak az edzésről. Kis csapat vagyunk, a mögöttünk lévő néhány együttesnél jóval kevesebb összegből gazdálkodunk. Eddig az összetartás és a fegyelem volt az egyik legnagyobb erősségünk. Remélem, ez a keddi nagyszámú „igazolatlan hiányzás" csak botlás volt Jó lenne élni a lehetőséggel, s most már végre törleszteni valamicskét a Zalalövőnek az eddigi, ellenünk tartó nagy meneteléséből. A meccs háromesélyes, de ha ott akarunk maradni az élen, akkor nem kell magyaráznom mi a dolgunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!