Sport

2016.03.21. 17:00

Karatearanyak a Sárvár Kupáról

Zalaegerszeg - A Magyar JKA Karate Szövetség a vasi városban rendezte meg a XV. Sárvár Kupa nyílt ippon shobu országos bajnokságot, ahonnan az egerszegi Toriki KHKE és a zalaegerszegi Shotokan Karate SE tagjai is érmekkel tértek haza.

Kerkai Attila

A versenyre összesen 27 klub indította több mint háromszáz versenyzőjét. Köztük volt a Toriki KHKE nyolc tagja is, akik a rangos eseményen 3 arany- és 3 bronzérmet szereztek. Takács Virág Vivien (16-17 éves) korcsoportjában évek óta kiegyensúlyozottan teljesít, formagyakorlatban bajnoki címet szerzett, küzdelemben harmadik helyezést ért el. Vugrinecz Attila (12-13 éves) magabiztosan küzdött, és a népes mezőnyben szintén bajnoki címet szerzett küzdelemben.

A Toriki csapata, balról Lakatos Noel, Nagy Zoltán edző, Takács Virág Vivien, Takács Ferenc vezetőedző, Gagia Márk, Szekér László és Vugrinecz Attila

Lakatos Noel Márk (8-9 éves) remek formában, hozta a tőle elvárt eredményt, nagyon jól teljesített az egyenes ágon és négy küzdelem után a dobogó legfelső fokára állhatott. Szekér László (16-17 éves) küzdelemben harmadik helyen végzett, Gagia Márk (8-9 éves) derekasan küzdött korcsoportjában és is a harmadik helyezést ért el.

Kovács Dominika Hanna, előtte Osbáth Hanna és Osbáth Lora, valamint Molnár Tamás edző

A Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület részéről pedig négy versenyző indult a sárvári viadalon. Osbáth Hanna (kihon ippon) küzdelemben győzött és a formagyakorlatban ugyancsak az első helyen végzett. Testvére, Osbáth Lora (kihon ippon) küzdelemben ezüstérmet szerzett, ahogy a formagyakorlat során is. Kovács Dominika Hanna formagyakorlatban magabiztosan verte a mezőnyt, aztán a küzdelem során is kitűnő formában küzdött. Ellenfelét egy kitűnően időzített és kontrollált fejrúgással megállította meg, de mivel az ellenfele szédülésre hivatkozott az orvos nem engedte tovább küzdeni, ezért Kovács Dominika Hannát így leléptették.

A verseny egyben jó felkészülési lehetőség is volt az áprilisi nürnbergi Európa-bajnokságra. A Toriki versenyzőit Nagy Zoltán és Takács Ferenc edzők, a ZSKE sportolóit Molnár Tamás, Zóka Gábor és Nemes Róbert készítették fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!