Sport

2016.02.16. 18:57

Kosárlabda: A ZTE KK a Szegedet is kipipálta!

Szeged – Kedden, a 20. fordulóból előrehozott találkozón Szegeden lépett pályára a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata az NB I A-csoportjában. A zalaiak, esélyeshez méltóan, hozták az újabb sikerüket.

Kerkai Attila

Naturtex-Szedeák-SZTK–Zalakerámia-ZTE KK 65-76 (8-21, 21-18, 20-23, 16-14)

Szeged, 600 néző. Jv.: Farkas, Szabó, Söjtöry.

Szedeák: Vette 5, Molnár A. 9, Armelin 1, Ciric 22/6, Tucker 22/12. Csere: Kiss Zs. 3/3, Moravcsik, Révész 3, Juhos. Vezetőedző: Nikola Lazic.

ZTE KK: Kinney 24/12, Govens 15/3, Kerpel-Fronius 10/3, Mohácsi 6, Pantelic 12/3. Csere: Velkey 2, Gáspár 5/3, Czinger 2.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

A mérkőzésen a ZTE KK számított előzetesen esélyesnek, még akkor is, ha idegenben szerepelt, hiszen ez mostanra már nem számított nehezítő körülménynek a zalaiak számára. Arattak már annyi fontos sikert távol az otthonuktól, hogy egészséges önbizalommal várják az újabb mérkőzést. A pályán aztán mindez vissza is köszönt, s a legnagyobb önbizalma úgy tűnt, James Kinneynek volt a vendégektől, de miért ne lett volna... Az egerszegiek amerikai játékosa szórta a triplákat, a ZTE KK pedig a 7. percben már 15-4-re vezetett. Kinney negyedik hármasával az állás 8-21-re módosult, ami az első negyed végi eredményt is mutatta. A Szeged viszont semmit sem adott fel, így jött is zsinórban öt pont és a zalai időkérés. Kellett ez, hiszen Pantelic pihent, aki 2 faultot ekkorra már összeszedett. A szerb center visszatért, hazai oldalon pedig Tucker hármasával 16-21-re zárkózott a házigazda. Innentől viszont Govens megnyugtató triplája jelentette a szegediek számára a megállt, hiszen a ZTE KK okos játékkal és gyorsan ellépett (15. p.: 16-30). Az egerszegiek nem dobtak sok pontot a második negyedben, viszont amikor kellett, megfogták a hazaiak lendületét. Amikor viszont Pantelic 3. hibája után újra cserélni kényszerült a ZTE KK, a Szeged azonnal „reagált" és Ciric hármasával feljött (18. p.: 24-30). A szünethez közeledve viszont jöttek zalai oldalon a fontos pontok, így a pihenőt tízpontos előnnyel várhatta a ZTE KK (29-39).

Jól kezdődött a második húsz perc a zalaiak szempontjából, hiszen Kerpel-Fronius hat ponttal toldotta meg csapata pontjai számát (29-45). Ahogy Bencze Tamás, a ZTE KK vezetőedzője előzőleg is jelezte, Ciric játékára figyelni kell, hiszen a szegediek légiósa ezen a találkozón is bármikor képes volt betalálni. Csapata viszont vezetett (35-51), ez egy viszonylag kényelmes helyzetet teremtett az egerszegiek számára. A két mérkőző fél közül gyértelműen a ZTE a jobb csapat, s úgy tűnt néha, mintha csak annyit adna ki magából, amennyi szükséges. Mindenesetre 49-58-nál Pantelic 4. személyi hibájakor némi feszültség keletkezett, azonban minden tekintetben a zalaiak álltak nyerésre. És a végén nem is hibáztak, hiszen a Szeged 65-72-re ugyan még felzárkózott, de mindez a Pantelic, Kinney és Govens által vezérelt  ZTE KK ellen csupán fellángolás volt.

A ZTE KK fontos sikert könyvelt el, jöhet számára pénteken a Magyar  Kupa nyolcas döntője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!