Sport

2016.01.15. 16:26

Kinney és Gáspár nélkül is bíznak a hazai bravúrban

Zalaegerszeg - Szombaton 19 órától a Zalakerámia-ZTE KK NB I A-csoportos férfi kosárlabdacsapata a TLI-Alba Fehérvárt fogadja.

Kerkai Attila

A fehérváriakat az őszi nyitányon a zalaiak nem kis meglepetésre legyőzték, s most is bravúrnak számítana az újabb diadal. Szó szerint jól kezdődött a ZTE KK számára a 2015-2016-os bajnokság, hiszen Bencze Tamás együttese hosszabbítás után nyert Fehérváron. Azóta is azt igazolják az egerszegiek eredményei, hogy a jó szereplés és a bravúr mindig benne van az együttesben.

A szombati ellenfél, a Branislav Dzunic által irányított Alba Fehérvár a zalaiakéval megegyező mutatóval érkezik (9 győzelem, 4 vereség), így rangadónak is nevezhető ez az összecsapás a felsőházból. A felvezetést viszont innentől már azzal kell folytatni: a ZTE KK nem tud kiállni komplett csapattal a remek erőkből álló riválissal szemben. Az amerikai James Kinney biztosan, Gáspár Dávid pedig nagy valószínűséggel kihagyja a találkozót.

Az „odavágón” zalai siker született, és a feladat most is nehéz. Például Djordje Pantelicnek (balról) és Mohácsi Máté számára Tristan Spurlock megállítása fontos része lehet a remélt bravúrnak

- A múlt hét óta vakbélgyulladás gyanújával kezelt Kinney még nem tünetmentes, ezért nem tervezem pályára küldeni - beszélt játékosa állapotáról Bencze Tamás vezetőedző. - Még diétáznia kell, veszített is a súlyából, a jövő érdekében nem lenne értelme megkockáztatni a játékát, hogy esetleg visszaessen korábbi állapotába. Gáspár Dávid esetében is valószínű, hogy nem játszik, hasonló okok miatt. A Nyíregyháza ellen a tervezettnél többet kellett a pályán töltenie és bevizesedett a térde. Nem akarok vele kapcsolatban sem kockáztatni, csak akkor lép pályára, ha szombatig teljesen rendbe jön. - Rátérve a mérkőzésre, az egyik legjobb formában lévő csapat lesz a vendégünk, amely a nyitány óta összeállt és egy kifejezetten erős együttes most. Azonban mi is fejlődtünk a legutóbbi találkozásunk óta, úgyhogy senki ne gondolja, hogy bármit is feladnánk.

Bencze Tamás úgy folytatta, hogy a felállt védelem ellen mintha nem lenne olyan gördülékeny az Alba játéka, vagyis értelemszerűen ezt próbálják erőltetni. Természetesen más egyéb meglepetést is tartogathatnak egymásnak a felek. Az is biztos, hogy a ZTE KK szurkolói előtt az utolsó pillanatig harcolni fog.

- Igen, úgy készülünk, hogy megpróbáljuk újra legyőzni a fehérváriakat. Lesznek hiányzóink, ahogy máskor is volt erre példa, és mégis nyertünk. A csapat többi tagja nagyon elszánt és ez mindenképpen jó jel - tette még hozzá Bencze Tamás. Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője pedig bejelentette: szombat déltől megújul a klub honlapja, remélve, hogy a klub szimpatizánsainak tetszését is elnyerik vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!