Sport

2015.10.05. 14:27

Végig hittek benne - a ZTE KK szerdán a MAFC-ot fogadja

Zalaegerszeg - Az élvonalbeli férfi kosárlabda bajnokság nyitófordulójának meglepetését a Zalakerámia-ZTE KK együttese szolgáltatta, amely hosszabbításos találkozón legyőzte idegenben a TLI Alba Fehérvár együttesét. A folytatás pedig máris itt van: a ZTE KK szerdán a MAFC-ot fogadja.

Kerkai Attila

Az NB I A-csoportos bajnokság első körében, valamennyi otthon játszó csapat nyert egy kivétellel: Székesfehérváron vendégsiker született a Zalakerámia-ZTE KK jóvoltából. Bencze Tamás együttese hosszabbítás után 91-89-re győzött, ami a meglepetésen túl bravúr is egyben a zalaiak részéről, hiszen az Alba Fehérvárt szinte mindenki a mezőny első felébe várja.

A siker értékéből semmit sem von le, hogy két külföldi játékossal álltak ki. Ugyanakkor ott volt a pályán a nyáron igazolt és hosszú évek után hazatért Lóránt Péter, aki magyar szinten klasszis játékos, olasz és spanyol élvonalbeli tapasztalatokkal a háta mögött.

Ami pedig a zalaiakat illeti, többen is kiválóan teljesítettek, s köztük volt a nyáron igazolt Kerpel-Fronius Balázs is, aki fontos pontokat szerzett a kritikus pillanatokban. A fiatal játékos nem titkolta: meglepetésre készültek.

Kerpel-Fronius Balázs (kékben) Luka Markovic-on védekezik keményen a szombati fehérvári találkozón. Szerdán is keményen kell küzdeni, s remélhetőleg Djordje Pantelic (21) is harcra kész lesz Fotó: Molnár Artúr

- Nehéz mérkőzés volt, de eleve erre számítottunk - mondta, amikor megkerestük. - Végig fej-fej mellett haladtunk, aztán a harmadik negyedben sikerült visszavernünk a Fehérvár rohamát, ez sokat számított és az is, hogy a negyedik etapban nagyon jó hajrával visszajöttünk a meccsbe és sikerült kicsikarni a hosszabbítást. A ráadásban szerintem mi voltunk a lélektani előnyben, és ezt ki tudtuk használni. Egymás között nyilván beszélgettünk a találkozó előtt arról, hogy el lehet kapni a fehérváriakat, úgyhogy valahol készültünk erre, de a legfontosabbnak azt érzem, hogy végig hittünk ebben. Mindenki százhúsz százalékot adott ki magából és egymásért is küzdöttünk. Az Albán volt a nagyobb nyomás hazai pályán, mi viszont nem görcsöltünk, s ez is lényeges volt.

Szerdán a Zalakerámia-ZTE KK 19 órától hazai pályán is bemutatkozik, hiszen a 2. fordulóban a MAFC-ot látja vendégül. Kerpel-Fronius Balázsnak megjegyeztük: éppenséggel fordul a kocka, hiszen most ők lesznek az esélyesebbek. Vajon számít ez majd?

- Először is, szeretnénk nyerni, de nem lesz könnyű a MAFC ellen - válaszolta. - A fehérvári siker nem szabad, hogy elbizakodottá tegyen bárkit is a csapatból. Azt mondom: százszázalék kell mindenkitől, hogy legyőzzük a fővárosiakat. Az a cél, hogy minél több nézőt csalogassunk ki a csarnokba, ehhez pedig itthon is nyerni kell.

A szombati mérkőzésen a negyedik negyedben sérülés miatt már nem volt ott a pályán Djordje Pantelic, akinek a vádlija vérzett be. Jó hír viszont, hogy hétfőn már edzett a kiváló kosaras, és jó esély van rá, hogy szerdán játszani fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!