Sport

2015.10.03. 08:52

Meglepetéssel indult a a 11. Hévízi Sakkfesztivál

Megkezdődött a 11. Hévízi Sakkfesztivál, s mindjárt az első forduló meglepetéssel indult: kikapott az idei egyéni bajnok, Horváth Ádám.

Kerkai Attila

Rigó János, a verseny főrendezője üdvözölte a mintegy 80 versenyzőt, akik 11 ország színeit képviselik a három csoportban zajló versenyen. A legrangosabb a 10 fős nagymester csoport, e mellett ugyancsak tízen en vannak a nemzetközi mester csoportban, míg a nyílt versenyen 60-an ültek asztalhoz.

A Magyar Sakkszövetség elnöksége nevében Horváth Tamás alelnök köszöntötte a résztvevőket, jó versenyzést kívánt különösen a nagy számú ifjúsági versenyzőnek.

Az első fordulóban a nagymester csoportban (GM) egy meglepetés született, hiszen a Z. Csuti-Hydrocomp versenyzője, az edei férfi  bajnok Horváth Ádám kikapott a fiatal kanizsai versenyzőtől, Kántor Gergelytől (Aquaprofit-NTSK), majd a második körben Horváth remizett az orosz Vorobjovval, míg Kántor kikapott Czebe Attilától. Meglepő a harmadik helyen kiemelt Antic veresége is az ifjúsági korú, Magyarországon élő mongol lánytól.

A nyitóforduló érdekesebb eredményei. Nagymester csoport : Kántor- Horváth Á. 1:0  Davaademberel - Antic  1:0

Nemzetközi mester csoport:  Sergeev -Papp Petra 1:0.

Open csoport:  Lenzhofer-Faragó 0:1  Zoltán-Marjanovics 0:1  Breinsberger - dr.Nagy 0:1, Németh - Murin 0:1.

A küzdelmek október 10-én érnek véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!