Sport

2015.10.11. 14:14

Egy meglepetés és két papírforma-siker

Hévíz - Szombaton befejeződött a 11. Hévízi Sakkfesztivál egy hétig tartott sorozata és a nagymester csoport kivételével az esélyesek győztek.

Kerkai Attila

A nemzetközi nagymester csoportban (GM) a szlovák Milan Pacher nemzetközi mester végig vezetett esélyesebbnek tartott riválisai előtt, és éppen Hévízen a nagymesteri normát teljesítve megérdemelten nyerte a versenyt. A 17 éves Korpa Bence teljesítménye elismerésre méltó, négy nagymestert megelőzve szerezte meg az ezüstérmet.

Milan Pacher a GM-csoportban végig jól teljesített. Fotó: a szerző

A nemzetközi mester csoportban az ukrán Vladimin Sergejev magasan kilógott a mezőnyből, nagy fölénnyel nyert, a nyílt csoportban Faragó Iván győzelme a papírformát takarja, de figyelemre méltó a 14 éves szegedi Marjamovic Annamária szereplése, aki a magyar női sakkozás egyik nagy ígérete.

A végeredmény. GM-csoport: 1. Milan Pacher (szlovák) 7,5 pont, 2. Korpa Bence (Miskolc) 6,0..., 4. Czebe Attila (Z.Csuti- Hydrocomp) 5,0, 7. Horváth Ádám (Z. Csuti-Hydrocomp) 3,5, 10. Kántor Gergely (Aquaprofit-NTSK) 2,0. IM-csoport: 1. Vladimir Sergejev (ukrán) 7,5 pont, 2. Végh Endre (Dunaharaszti) 5,5, 3. Görcsi Gábor (HASE) 5,0. Open-csoport: 1. Faragó Iván (Paks) 7,0, 2. Marjanovic Annamária (szeged) 7,0, 3. Roland Fritz (német) 7,0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!