Sport

2015.09.10. 15:14

Kunics-bronz - Sikeres római világbajnokság

Nagykanizsa - Rómában rendezték a 8. Lábtoll-labda Világbajnokságot 12 ország játékosainak részvételével és a magyar válogatott női szakágát a kanizsai Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma alkotta.

Kühne László

A dél-zalaiak összesen 4 versenyszámban (női csapat, páros, egyéni és vegyes páros) voltak érdekeltek. A világbajnokság első számában, a vegyes párosban bronzérmet szerzett a magyar egység. A magyarokat a rutinos, Tóth Gábor (Újszászi VVSE) és az ifjúsági Kunics Réka (Nagykanizsa Zemplén SE) képviselte, és Tóth Gábor az ötödik vb-bronzérmét zsebelte be, míg Kunics Réka első világbajnoki harmadik helyezését érte el.

Egyéniben Kunics Réka a 4. helyen végzett, a bronzmeccsen a makaói Tam Chi Kin, a 2007-es vb női egyéni világbajnoka győzte le a a Zemplén SE lábtollasát. A folytatásban a női csapat (Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma ZSE és Kapás Ágnes Újszászi VVSE) a 4. helyen zárta a küzdelmeket, a harmadik helyért ők sem bírtak a makaóiakkal. A női párosoknál Kunics Réka és Morvai Noémi kettős az 5. helyen végzett.

A vb pontversenyét Vietnam csapata nyerte Kína előtt, míg a harmadik helyen Magyarország végzett 3 bronzéremmel, 3 negyedik, és 1-1 ötödik és hatodik helyezéssel, ezen belül nagykanizsai szemszögből a Zemplén SE válogatott lányai hozták a tőlük elvárt eredményeket tudtuk meg Budavölgyi Kálmántól, a női szakág vezetőjétől. A sportvezető elmondta, a házigazda olaszok mediterrán lezserséggel kezelték a világversenyt, s a most zajlott esemény közben jelentkezett Hong-Kong küldöttsége a 2017-es vb megrendezésére. Csapatvezetőjük megjegyezte, hogy Rómában a magyar válogatottak több alkalommal is megfosztották játékosaikat a továbbjutástól, de ez nem vette el kedvüket, és várják a világ lábtollasait a következő világbajnokság helyszínére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!