Sport

2015.08.11. 17:22

ZTE FC: két büntető kimaradt, de így is öt gólt lőttek Baján

A zalai labdarúgó csapatok közül a ZTE FC együttese kezdte meg legkorábban a Magyar Kupa 1. fordulóját. Az NB II-es egerszegiek a megyei I. osztályban szereplő Baja otthonában két büntetőt is hibáztak, de végül fölényesen győztek.

Kerkai Attila

Schieber Pincészet Bajai LSE – ZTE FC 0-5 (0-1)

Baja, 200 néző. Jv.: Zierkelbach (Iványi, Legeza).

ZTE FC: Kovács D. – Simonfalvi (Daru, 71.), Gyagya, Forgács, Horváth P. – Koller (Szakály, 61.), Bíró – Bailo, Szőllősi, Ekker – Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerzők: Szőllősi (40.), Horváth R. (63.), Szakály (73.), Daru (77.), Horváth P. (85.).

Bailo Dávid (fehérben) végig nagy mezőnymunkát végzett a mérkőzésen Fotó: Katona Tibor

Az egy szezonnal korábban még NB III-as, ám kiesett Baja vendégeként lépett pályára a ZTE FC együttese a Magyar Kupa 1. fordulójában. A ZTE FC a 11. percben Bailo elfutása után a hazaiak játékosa mellett elesett és hiába tiltakoztak a házigazdák, büntetőt ítélt a játékvezető, Csengőt pedig kiállította. A 11-est Simonfalvi végezte el, de lövését Tóth kapus kiütötte. Rögtön ezután Szőllősi szabadrúgásból a kapufát találta el. A labdabirtoklás tekintetében a ZTE FC fölényben futballozott, de a bajaiak Sibalin révén mégis ziccert rontottak. Egy percre rá, a 25. minutumban aztán Ekker bátran tört be, Jeneivel ütközött, s ez is 11-es. A büntetőt Szőllősi lőtte, de a jobb felső sarok irányába tartó labdát Tóth megint bravúrral ütötte ki. Ez már luxusnak tűnt, ám a 40. percben a sokat futó Bailót buktatták a kaputól 17 méterre, a megítélt szabadrúgást pedig Szőllősi a jobb sarokba lőtte, 0-1.

A folytatásban a kulturáltan és lelkesen, tíz emberrel játszó hazaiak Sibinger révén egy bedobás után csaknem egyenlítettek, s ugyanígy, a másik oldalon Bailo lövését vágták ki a gólvonalról. A ZTE többet támadott, a 63. percben Szőllősi bal oldali szöglete után Horváth R. az ötösről bólintott a kapuba, 0-2. Ezt követően már egyre fogyott a hazaiak ereje és a 73. percben a csereként Szakály 10 méterről volt eredményes, 0-3. Közben Daru is pályára lépett, aki a 77. percben Horváth R. bal oldali centerezése után hat méterről helyezett a kapuba, 0-4. Itt már egyértelmű volt minden, Bailo egy szép egyéni akció után lőtt egy kapufát, a 85. percben pedig Horváth P. egy jó kényszerítőzés után 8 méterről helyezett a hosszú sarokba, 0-5.

Csank János: „Ma többnyire azok kaptak lehetőséget, akik korábban kevesebbet szerepeltek, de néhányan feszültebbek voltak a kelleténél. Végül megérdemelten győztünk egy sportszerű és nagy múltú csapat ellen.”

Ezek is érdekelhetik