Sport

2015.08.12. 18:06

Nem jött össze a bravúr - A Lenti TE és a Hévíz csapata is kiesett a Magyar Kupából

Hévíz/Lenti - A labdarúgó Magyar Kupa 1. fordulójában szerdán a lenti TE Sport 36 a Pénzügyőrt, míg a Hévíz a Szolnokot fogadta. Egyiküknek sem sikerült a bravúr, győztek a vendégek, így a zalaiak búcsúztak a küzdelmektől.

Kerkai Attila

Hévíz - Szolnok 0-1 (0-1)

Hévíz, 200 néző. Jv.: Mód (Nagy A., Keszthelyi)

Hévíz: Balogh M. Herbály, Fisli, Rácz, Vasas, Czibor (Szép), Keszthelyi, Horváth M., Gubicza, Karakai, Pálfi (Nedelkó). Edző: Lendvai Miklós.

Szolnok: Hrabina Vermes, Búrány, Hamar (Gajdos), Lengyel, Papucsek, Tóth B., Nagy I., Balajti (Horváth P.), Zvara (Kenderes), Fritz. Edző: Kis Károly.

Gólszerző: Tóth B. (20.).

A Hévíz - Szolnok találkozó egyik jelenete, amint a hazaiak játékosa, Pélfi Dávid ezzel a mozdulattal próbálja a kapuba juttatni a labdát a kapus Hrabina Erik mellett Fotó: Katona Tibor

Kiegyenlített játékot hozott a találkozó, az első félidő 20. percében egy távoli lövéssel szerzett vezetést a Szolnok, de ezen kívül nem sok helyzetet láthatott a közönség. A második játékrészben sem változott sokat a játék képe. A vendégek ugyan kicsivel többet veszélyeztettek, de Pálfi Dávid révén az 58. percben a Hévíz előtt adódott egyenlítési lehetőség, ez azonban kimaradt. A folytatásban egy szolnoki kapufát jegyezhettünk még fel, de az eredmény nem változott, így a fürdővárosiak búcsúztak a Magyar Kupa idei főtáblájától.

Lenti TE Sport 36 - Pénzügyőr 0-2 (0-0)

Lenti, 200 néző. Jv.: Gaál (Huszár, Szvorda).

Lenti: Ág Fehér(Hajdu, 80.), Kozári, Czigány, Horváth I. Balogh, Sárkány (Kondákor, 56.) Horváth G.,Kiss, Horváth D- Nagy B. (Sebők, 78.). Játékos-edző: Sebők József.

Pénzügyőr: Lékai Varga-Sebestyén, Bíró, Buzás, Szigeti (Luczek, 65.) Szabó B., Karvalics Gyürki, Feil (Rabatin, 65.), Sztrunga Kozarek (Tóth Zs, 65.). Edző: Vatai Attila.

Gólszerzők: Gyürki (72.), Buzás (82.).

A Lenti TE játékosa, Kozári Gábor jó ütemben lép oda a későbbi gólszerzőnek, Gyürki Gergőnek, aki a Pénzügyőr első találatát jegyezte Fotó: Szekeres Péter

A Lenti TE az NB III-ban szereplő ellenfele ellen taktikusan kezdett, s bár a Pénzügyőrnél volt többet a labda, a hazaiak láthatóan gyors kontráikban bíztak. Horváth Dánielnek volt is két ígéretes elfutása a bal oldalon, s noha a Pénzügyőr szorongatott, de a Lenti védelme állta a sarat. A második félidőre is zárt védekezést választotta a Lenti, hiszen ez jelentette a biztonságot számára. A kontrák pedig megmaradtak és az 51. percben Horváth D. jó helyzetből, kissé balról, 10 méterről lőhetett, de a kapus lábbal védett. Egy idő után viszont már a vendégek is hátrébb húzódtak, így a Lenti jóval többet kezdeményezett, mint előtte. A 62. percben egy vendégpróbálkozásnál a hazai gólvonal előtt suhant el a labda, ez is helyzet volt. Kiegyenlített volt a találkozó, aztán a 72. percben egy előreívelt labdára Gyürki indult, Ág kapus elütötte a labdát, de olyan szerencsétlenül, hogy felfelé pattant a labda, Gyürki pedig közelről a hálóba fejelt, 0-1. Rögtön ezután ziccert hagyott ki a Pénzügyőr, hazai oldalon pedig egy kényszerű csere következett és Sebők József játékos-edző lépett pályára. A 82. percben viszont eldőlt minden: egy bal oldali szabadrúgás után Ág nem jutott a labdához, Buzás pedig közvetlen közelről a kapuba sodorta a labdát, 0-2. Sebőknek volt még egy ígéretes szabadrúgása, de a kapus védett. Győzelmében a Pénzügyőr lépett az MK 2. fordulójába.

Mint beszámoltunk róla, kedden a ZTE FC Baján nyert 5-0-ra, így várhatja a 2. forduló párosítását, ahogy az első körben szabadnapos Tarr Andráshida is.

Ezek is érdekelhetik