Sport

2015.07.24. 14:28

Kanizsai nemzetközi bajnokok lábtoll-labdában

Nagykanizsai győzelem született a kontinens legrangosabb lábtoll-labda versenyén, a huszadszor rendezett Hungarian Openen. A VB-re készülő kanizsai lányok - Kunics Réka, Morvai Noémi és Vlasics Dalma - bajnoki címet szerzetek, a döntőben 2-1-re verték az Újszászi VVSE hármasát.

Civil Tudósítónktól

Az újszászi arénában július 18-22. közt rendezett jubileumi tornán 11 nemzet több mint 200 versenyzője vett részt. A Zemplén SE 15 fővel, két-két női és férfi csapattal nevezett a nyílt nemzetközi bajnokságra. A nők mellett a férfiak is kiemelkedően szerepeltek a nagy létszámú mezőnyben. A férfi csapat kategóriában Kanizsa 1 és Kanizsa 2 vívta a bronzmeccset, amit a Takács Endre vezette centercsapat nyert. Az egyéni mezőnyben Lukács Benedek bronzérmet szerzett, mellette még Huszár Emil (5), és Farkas Balázs (6), került a legjobb nyolc közé.

Laskiné Singár Éva, a Szepetnek SE, és Budavölgyi Kálmán, a ZSE edzője emlékplakettet vehetett át az ünnepélyes megnyitón Veres Páltól az MLTSZ elnökétől, a sportág fejlesztéséért végzett kiemelkedő tevékenységéért.

A nyár további része a VB-re való felkészülés jegyében zajlik a Zemplén SE-nél. Az Aranyfény Kupára augusztus közepén kerül sor, majd a VB válogatott keret augusztus 31-én kel útra Rómába a világverseny helyszínére.

 

Zalai eredmények

Női csapat:

1. Kunics Réka, Morvai Noémi, Vlasics Dalma - ZSE Nagykanizsa

Női egyéni

3. Kunics Réka - ZSE Nagykanizsa

Férfi csapat

3. Farkas Balázs, Huszár Emil, Lukács Benedek, Takács Endre - ZSE Nagykanizsa

4. Baranyai Benett, Horváth Gergő, Kunics Bence, Lukács Márton - ZSE Nagykanizsa

Férfi egyéni:

3. Lukács Benedek - ZSE Nagykanizsa

5. Huszár Emil - ZSE Nagykanizsa

6. Farkas Balázs - ZSE Nagykanizsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!