Sport

2015.07.20. 15:03

Elúszott egy jó helyezés az Eb-n

Zalaegerszeg - Egy szerencsétlen mozdulat és odalett a junior atlétikai Európa-bajnokságon a magyar férfi 4x100 méteres váltó negyedik helyezése, melynek Köcse Richárd, a Zalaszám-ZAC tehetsége is tagja volt.

Kerkai Attila

Magyarország férfi váltója remek, 40,55 mp-es időeredménnyel a negyedik legjobb időt futotta a Svédországban megrendezett junior Eb-n. A kvartett tagja volt Köcse Richárd, a Zalaszám-ZAC 18 éves sprintere is – aki egyébként remekül futott és váltott is. Viszont az együttes harmadik tagja rálépett a futósáv vonalára, így a váltó eredményét később megsemmisítették.

A váltással nem volt gond, Köcse Richárd (elöl) indul és negyedikként ért célba, csakhogy társa előtte a vonalra lépett. Fotó: ZAC

Szakály István, a Zalaszám-ZAC ügyvezetője, és mint korábbi válogatott atléta egykor a váltófutások specialistája volt, aki átérezte mit is jelent a fiatalok számára ez a kizárás, ami miatt ő is szomorú volt, hiszen egyik versenyzőjük esett el egy jó helyezéstől.

– A váltófutás az atlétika egyik legbonyolultabb versenyága, hiszen a váltó egy csapat, ahol négy ember precíz technikáját, formáját, lelki állapotát minden egyes versenyen össze kell hangolni – nyilatkozta megkeresésünkre Szakály István. – Nagyon fontos a figyelem, hogy a váltóbotot hozó és az azt átvevő pontosan induljon, hogy a hogy a bot sebesség vesztés nélkül haladjon még a váltózónában is. S akkor még ott van a figyelem, hogy a vonalra tilos lépni, s még csak érinteni is. Sajnos ebben az esetben ez történt, amit kizárással büntettek, de ezt emelt fővel el kell tudni viselni a csapatnak...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!