Sport

2015.06.11. 07:51

Országos bajnok a Kunics Réka-Morvai Noémi páros

Június 6-án öt egyesület 74 versenyzőjének részvételével Újszászon rendezték a lábtollasok 16. Páros Országos Bajnokságát, majd másnap a VB rangsoroló egyéni fordulóját.

Civil Tudósítónktól

A tornán Kunics Réka Morvai Noémivel országos bajnokok lettek, emellett Réka egyéni ranglista győzelmet is aratott. A zemplénesek összesen két arany, egy ezüst és három bronzérmet gyűjtöttek be a verseny két napján.

Kunics Réka és Morvai Noémi a ranglista élén kezdett a felnőtt párosok országos bajnokságán, ami VB rangsoroló is volt egyben. Magabiztosan szerezték meg bajnoki címűket és erősítették meg helyüket a válogatottban. A férfiaknál a döntőig menetelt a Huszár-Lukács kettős, a bajnoki címet azonban újszászi ellenfelük szerezte meg. A dobogón végzett még a Baranyai, Farkas kettős, akik a harmadik helyen zártak. A vegyes páros kategóriában mindkét kanizsai duó - Lukács-Vlasics, Huszár-Kunics - a harmadik helyen végzett.

Az egyéni rangsorolón Kunics Réka győzelmével megkoronázta sikereit, így minden női számban (csapat- páros- vegyes páros- egyéni), nagykanizsai játékos képviselheti hazánkat a szeptemberben Rómában rendezendő Világbajnokságon. A férfiaknál a kanizsaiak közül Farkas Balázs jutott a legelőbbre, aki a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az augusztus 31-én, kezdődő római VB-n, a női válogatott keretet a kanizsai, míg a férfit az újszászi játékosok alkotják. A lábtollasok június 27-én Mohácsra utaznak, ahol a Szenior Ob-n lesz lehetőségük bajnoki címeik megvédésére.

Fotók: Budavölgyi Kálmán

Páros Ob zalai eredmények

Női páros (14)

1. Kunics Réka, Morvai Noémi - ZSE

10. Tukszár Zsófia, Vlasics Dalma - ZSE

Férfi páros (22)

2. Huszár Emil, Lukács Benedek - ZSE

3. Baranyai Benett, Farkas Balázs - ZSE

5. Lukács Márton, Takács Endre - ZSE

Vegyes páros (22)

3. Lukács Márton, Vlasics Dalma - ZSE

4. Huszár Emil, Kunics Réka - ZSE

7. Baranyai Benett, Tukszár Zsófia - ZSE

8. Lukács Benedek, Morvai Noémi - ZSE

Egyéni rangsoroló zalai eredmények

Női egyéni (18)

1. Kunics Réka - ZSE

3. Vlasics Dalma - ZSE

7. Morvai Noémi - ZSE

10. Tukszár Zsófia - ZSE

Férfi egyéni (22)

3. Farkas Balázs - ZSE

6. Lukács Benedek - ZSE

11. Baranyai Benett - ZSE

13. Huszár Emil - ZSE

14. Lukács Márton - ZSE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!