Sport

2015.06.25. 15:24

Mindent vittek a zalaiak - Remekül sikerült a repülőmodellezők országos bajnoksága

Zalaegerszeg - Az elmúlt hétvégén rendezték meg a kiskunfélegyházi repülőtéren a serdülő korú repülőmodellezők 2015. évi országos bajnokságát az F1H vitorlázó és F1K szénsavmotoros modellosztályban.

Kerkai Attila

Az idei országos bajnokság pedig zalai szempontból elsöprő sikert hozott, hiszen mind a négy bajnoki cím megyénkbe került.

Az F1H osztályban Tóth Balázs, a zalaegerszegi ZVMK versenyzője lett bajnok, és végre a csapat is előre lépett az utóbbi évek második, illetve harmadik helyezései után. A Tóth Balázs, Farkas Mátyás, Ujj Bence összeállítású zalaegerszegi együttes ezúttal nagy fölénnyel előzte meg a végelszámolásnál a Bp. Cavalloni MK, valamint a Várpalota MSE csapatát. Itt jegyzendő meg, hogy a ZVMK korosztályos együttesében még bőven van tartalék is, hiszen itt szerepelt az egész ob legfiatalabb versenyzője, a mindössze kilenc éves Tóth Máté.

A zalalövői bajnokcsapat tagjai, balról Kovács Mátyás, Gombás Áron, Molnár Ákos. Mostanra „beérett" az alakulat

Az F1K osztályban az egyéniben Gyémánt Martin győzelme nem okozott meglepetést Kiskunfélegyházán, viszont a korábbi sokszoros bajnok csapat két „kiöregedő" tagját (Helle Richárdot és Bokovits Bálintot) az újoncoknak egyedlőre még nem sikerült pótolniuk. Viszont a Zalalövői MK tagjai mostanra beértek, így nem csak az egyéni ezüstöt és bronzot gyűjtötték be, hanem a klub első csapatbajnokságát is megszerezték, Kovács Mátyás, Gombás Áron, Molnár Ákos összeállításban.

Az F1K-ban egyéni győztes egerszegi Gyémánt Martin. Fotó: ZVMK

A ZVMK F1H-ban győztes csapatának tagjai. Balról Farkas Mátyás, Tóth Balázs és Ujj Bence. Végre előre léptek

Eredmények. F1H egyéni: 1. Tóth Balázs, 3. Farkas Mátyás, 4. Ujj Bence, 7. Tóth Máté (valamennyien a ZVMK versenyzői). F1H csapatverseny: 1. ZVMK (Tóth B., Farkas M., Ujj B.)

F1K egyéni: 1. Gyémánt Martin (ZVMK), 2. Kovács Mátyás (Zalalövő MK), 3. Gombás Áron (Zalalövő MK). F1K csapatverseny: 1. Zalalövő MK (Kovács Mátyás, Gombás Áron, Molnár Ákos), 2. ZVMK (Gyémánt Martin, Gút Dávid Benjamin, Bubics Gergő ).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!