Sport

2015.06.10. 17:26

Két játszmára az aranytól - A ZTE RK a következő szezonban is a dobogóért küzd az NB II-ben

Zalaegerszeg - Második szezonját töltötte a röplabda NB II-ben a ZTE RK. A csapat szerette volna megnyerni a bajnokságot, de a 2. helyet sem élik meg tragédiaként.

Jóna István

A ZTE RK sokáig veretlenül vezette a tabellát, de Szegeden leblokkoltak, elveszítették a mérkőzést, és visszacsúsztak a második helyre.

- Ez is remek eredmény - értékelt Merth Attila, a ZTE RK közelmúltban megválasztott elnöke- - Nem gondoltuk, hogy négy évvel az újjászerveződésünk után idáig juthatunk. Holtversenyben zártunk a Szegeddel, de ők két játszmával többet nyertek mint mi, így ők lettek a bajnokok.

A klubelnök szerint a fiúk igazi csapatként működtek idén, és fogadkoznak, hogy jövőre újra megpróbálják. Mert felvetődik a kérdés, a következő szezonban is vállalja-e az NB II-t a csapat?

- Természetesen újra megmérettetjük magunkat és jó előjel, hogy az együttes magja együtt marad. Egyedül Kiss Gergő távozik, aki Sopronba teszi át a székhelyét. Folyamatosan tárgyalunk játékosokkal, mivel erősítésre szükség van, főleg a feladó poszton. A következő szezonban célunk a dobogó, de egyelőre nem tudom ez mennyire reális, mert a versenykiírásunk minden évben változik. Az anyagi helyzetünk stabil, de nem elég az NB I-hez.

A ZTE RK 2014-ben ezüstérmes NB II-es csapata. Állnak (balról): Merth Attila elnök, Bognár Ákos, Koós Krisztián, Németh Balázs csk., Domokos Lajos edző, Horváth Richard, Kovács Róbert, Tomanóczy Tibor. Guggolnak: Légrádi Ádám, Gyenes Zoltán, Dibusz Márkó, Molnár Bence, A képról hiányzik: Kiss Gergely, Gróf László, Rumpler Gábor Fotó: a szerző

Kíváncsiak voltunk, az utánpótlás mennyire erős a klubnál, vannak-e, akik a felnőttek közé kerülhetnek.

- Egy sport úgy tud fennmaradni, ha az utánpótlása erős. Azt szeretnénk, hogy a fiatalok 10 éves koruktól már elkezdjenek röplabdázni. Büszkék lehetünk a fiataljainkra, hiszen az elmúlt évben az összes korosztályos bajnokságban ott voltunk az országos versenyeken. Látszik az egyesületen a fejlődés és ezt országosan is észrevették. A szövetségtől több klubbal együtt kértük, hogy támogassák a hozzánk hasonló egyesületeket, amelyek szinte csak utánpótlás-neveléssel foglalkoznak. Nem egyedi jelenség, hogy a fiatalok 18 évesen más városokba távozva folytatják pályafutásukat, a nevelőegyesületeknek pedig nem marad utánuk semmi és kezdhetik előröl a munkát.

Merth Attila kiemelte, hogy az elmúlt évben az ifjúsági és junior korosztályuk létszáma a többszörösére nőtt. A junior csapatban több tehetséges játékosuk is van, akik már kopogtatnak a felnőtt csapat ajtajában.. Ki kell emelni közülük Dibusz Márkót, aki már tavaly is ott volt a nagycsapatnál és jövőre teljes értékű kerettag lesz.

A ZTE RK készül a strandröplabda szezonra is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!