Sport

2015.06.15. 14:00

A ZTE FC U17-es csapata csak egy lépésre van a feljutástól

Zalaegerszeg - Sikeresen jutott túl az osztályozó első körén és már csak egy lépésre van a ZTE FC U17-es labdarúgó csapata ahhoz, hogy a kiemelt bajnokságba jusson, ráadásul ezzel még két korosztályt is magával visz a legjobbak közé. Folytatás szerdán, először idehaza a Paks ellen.

Kerkai Attila

Januárban már beszámoltunk róla, hogy az MLSZ a szezon felénél az új utánpótlás koncepció szerint alakította át a nyári osztályozók menetrendjét. A ZTE FC tavaly és tavalyelőtt is az utolsó lépcsőfokot nem tudta átugrani az U21-es csapattal, hogy visszajusson a legjobbak közé, márpedig a klub szempontjából is stratégiai jelentősége lenne, hogy legyen a kiemelt bajnokságban szereplő utánpótlás együttese.

Az MLSZ új versenyrendszerében az ősztől már nem szerepel az U21-es korosztály, így az a döntés született, hogy az U17-es csapatok vívják meg azokat az osztályozókat, melyek döntetnek az élvonalbeli tagságról. Nos, a ZTE FC ezen korosztályú együttese bajnok lett az észak-nyugati csoportban. A Szabó Zsolt edző irányított együttes a múlt heti egerszegi 1-1-es döntetlen után a hét végén a Gyirmót elleni visszavágón 4-1-re nyert, így készülhet az utolsó csatákra, méghozzá a Paks ellen.

A tét immár a kiemelt bajnokságba kerülés, ráadásul az U17-es csapat sikere esetén az U16-os és az U19-es korosztályt is magával viszi az élvonalba, ezért lesz fontos a szerdai Paks elleni egerszegi, majd a szombati, paksi visszavágó.

A ZTE gólvágója, Ekker Milán (fehérben) a gyirmótiak gyűrűjében. Fotó: Kertész Róbert

- Ebben a korosztályban véleményen szerint nem sokat oszt és szoroz a hazai, illetve az idegenbeli pálya, de persze számít - mondta az újabb csaták előtt Szabó Zsolt, akit játékos korában csak Zsazsaként becéztek a ZTE szurkolói. - A Gyirmótnál láttam, hogy jobb csapatunk van, ami például a második mérkőzésen jött ki, s nem idehaza. A visszavágóra az első félidőt nagyon megnyomtuk, s a másodikban az ellenfél már nem tudott úgy koncentrálni, mint előtte. Most nagyon fontos meccs következik, s nem is a játéktudás, sokkal inkább a tét elviselése lesz a döntő. A Pakstól sem kell félni, de a nyomást el kell viselni, s ezért mondom, hogy ötven-ötven százalék esélye van mindkét csapatnak a sikerre. Mi nagyon szeretnénk végre visszajutni az kiemelt csapatok közé, ami a klub számára is fontos. Az első csatát szerdán 17 órától rendezik a ZTE-stadionban, jó lenne, ha a fiúkat sokan biztatnák, aztán jöhet a szombati visszavágó.

A ZTE FC U17-es csapata adta az észak-nyugati csoport gólkirályát, Ekker Milánt, aki 54 gólt szerzett a bajnokság során, aki a Gyirmót ellen is nagyon fontos találatokat szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!