Sport

2015.05.16. 16:05

Streetball: folytatás szeptemberben

Zalaegerszeg – Az időjósok szelet és csapadékot ígértek szombatra, így szombaton a Városi Sportcsarnokban zajlott le a Decathlon Ball tömegsport rendezvény, amit a streetball sportághoz illőn eredetileg a Zala Pláza előtti parkolóba hirdettek meg.

Varga Andor

És bár így a résztvevők a meccsekkel járó testmozgást nem a szabad levegőn végezhették el, efelett senki nem szomorkodott igazán – annak ellenére sem, hogy a meteorológia nem találta el pontosan a szombati, megyeszékhelyi időjárást. Egy sportesemény esetében viszont – amint a szervezésben közreműködő Városi Szabadidősport Szövetség kosárlabda bizottságának elnöke, Csizmadia László jelezte – nemcsak a meccsek alatti időjárás számít, hiszen az előkészületek már előző este megkezdődtek, és akkor (illetve éjszaka is) még tényleg esett.

Pálos Tamás dobás közben

De az időjárásból ennyi talán már túlzás is, hiszen a Decathlon Ballon a játék volt a lényeg – amit hét kategóriában 27 csapat, illetve ennyiszer 4 sportember prezentált. A legnépesebb a nyílt (más néven felnőtt férfi) és a vegyes (itt egy hölgynek mindig a pályán kellett lenni) mezőny volt 6-6 csapattal, de ettől függetlenül itt is körmérkőzés keretében dőlt el a helyezések sorsa.



Győztesek. Alsó tagozatos fiúk: ZTE Warriors. Általános iskolás lányok: Pink Team. Felső tagozatos fiúk: LK Bulls. Középiskolás lányok: Wait for it. Középiskolás fiúk: Fakezűek. Dobogósok, vegyes: 1. Göcsej SK, 2. Sas, 3. Gémkapcsok. Nyílt: 1. In medias rest, 2. Zacskós leves, 3. Forró csoki. Dobóversenyek győztesei. Büntető: Gaál Zsófia. Tripla: Kis Attila Raúl. Two ball game: Mészáros Richárd, Pepó Máté.A szervezők már menet közben megkoronázták a programot egy úgynevezett abszolút döntővel, amelyben a Göcsej SK (a vegyes győztes) megverte a nyílt bajnok In medias Rest gárdáját.A városban legközelebb szeptember 6-án lesz streetball viadal: a D-Ball elnevezésű a Berzsenyi úti tömbbelsőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!