Sport

2015.05.20. 15:07

Lovasrajt ismét Rádiházán - Török Lászlóra is emlékeznek a pünkösd vasárnapi lovasversenyen

Rádiháza - A helyi lovasklub és a Kabala-Ménes Kft. május 24-én rendezi meg a hagyományos pünkösdi lovasversenyt. A program egyben megyei bajnokság, és – az új szabályok szerint – nyugat-dunántúli regionális forduló is lesz. A rangos eseményen fontos pontokat lehet szerezni.

A menetrend szerint három versenyszám délelőtt 9 órától kerül megrendezésre, a másik három pedig délután 13 órától rajtol. Az utolsó, legnehezebb szám lesz a Török László Emlékverseny. Ez azt jelenti, hogy ismét megemlékeznek a hajdani legendás lovas szakemberről, az egykori military-válogatott szövetségi kapitányáról, a sportág ismert és szeretett Laci bácsijáról. Az eddigi nevezések alapján népes mezőny várható, az ország legkülönbözőbb pontjairól jelezték indulási szándékaikat a sportbarátok.

Az egész napos, színes program délutáni eseményei között láthatják az elmúlt évekhez hasonlóan a várhatóan nagyszámú érdeklődők a kettes fogatok látványos küzdelmét. Egy kuriózum is lesz, a Nemzeti Lovas Színház művészei, Békefi Viktória és Pintér Tibor lóháton adnak elő népszerű musicalekből válogatást.

A tavalyi verseny egyik pillanata, amikor Fehér Klaudia veszi az egyik akadályt. A nézők most vasárnap is látványos viadalban bízhatnak és a kiegészítő programok is csábítóak. Fotó: Pezzetta Umberto

A rendezők az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is lehetőséget biztosítanak gyerekek lovagoltatására, valamint lovas kocsikázásra. A népszerű lovasprogramot kézműves bemutató és vásár, arcfestés, csillámtetoválás is színesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!