Sport

2015.03.01. 19:10

Növelte előnyét a címvédő

Nagykanizsa - Minden várakozást felülmúló különbséggel nyert vasárnap a sakkcsapat NB I-ben az éllovas és címvédő Aquaprofit NTSK, és növelte előnyét az élen.

Varga Andor

Aquaprofit-Nagykanizsa - Haladás 9,5-2,5

Nagykanizsa, Halis-könyvtár.

Egyénileg (elöl a hazaiak): Naiditsch -Ruck R. 1-0, Efimenko -Kovács G. döntetlen, Balogh Cs.- Nagy G. döntetlen, Márkus- Kiss A. 1-0, Ribli -Csonka 1-0, Pintér Trbojevics 1-0, dr. Flumbort Lakos 1-0, ifj. Galyas Pergel 1-0, Kántor- Magyar 1-0, Bodó -Rövid 0-1, Krutti- Tomasics 1-0, Gara T.- Ugrótzky döntetlen.

Az ezekben a napokban zajló egyéni Európa-bajnokság miatt öt játékos is hiányzott ezúttal a nagykanizsaiak keretéből, de kiderült: ettől függetlenül is megfelelően erős csapattal tudtak asztalhoz ülni a zalaiak.

- Nagyszerű meccs és győzelem volt, minden várakozást felülmúlt a különbség, amivel nyertünk - értékelt Papp Nándor, az Aquaprofit csapatvezetője.

Külön értéket adott a sikernek melyet egyébként a tabella eddigi 3. helyezettje ellen szerzett meg a címvédő , hogy üldözőjük, a Paks közben 6-6-ot játszott, így két fordulóval a zárás előtt hat pontra nőtt köztük a különbség az első két helyen. A pontvadászat végén (április 26.) a két csapat megmérkőzik majd egymással.

 

Ezek is érdekelhetik