Sport

2015.02.23. 17:35

Köcse Richárd és Szűcs Valdó is érmes a felnőtt ob-n

Zalaegerszeg - Két érem a felnőttek bajnokságáról, ez a mérlege a Zalaszám-ZAC atlétáinak a fedett pályás ob után. Szűcs Valdó bronz-, míg Köcse Richárd ezüstéremmel térhetett haza, ami a két fiatal részéről remek eredmény.

Kerkai Attila

A Budapesten megrendezett idei felnőtt fedett pályás atlétikai bajnokságra a Zalaszám-ZAC tulajdonképpen tartalékosan utazott el, hiszen sérülések miatt akadt olyan versenyzőjük, aki akár éremesélyes is lehetett volna, de sérülés miatt nem tudott részt venni az ob-n.

Ám nézzük, milyen eredményeket értek el az egerszegiek. A bajnokság első napján Veiland Violetta súlylökésben elcsípett egy értékes hatodik helyezést 12,57 m-es teljesítménnyel, Horváth Lotti pedig 7,79 mp-es idővel döntőbe jutott a 60 m-es síkfutásban, aztán a fináléban 7,84 mp-es időeredménnyel 8. lett.

A verseny második napján a Zalaszám ZAC két junior korú kiválósága már hozta az érmeket. Szűcs Valdó két, az európai színtéren is jegyzett hazai riválisa (Baji Balázs, Kiss Dániel) mögött biztosan hozta a reálisan elvárható bronzérmet. A 60 m-es gátfutás döntőjében a Zrínyi-gimnázium érettségi előtt álló üdvöskéje 7,98 mp-es egyéni csúccsal a felnőtt ob bronzérmese lett. A ráadás futamban tovább javított idei legjobbján, méghozzá 7,92 mp alatt teljesítette a 60 métert, s ugyancsak a harmadik helyen ért célba. Az igazi meglepetést a tudatosan, szerényen készülő Köcse Richárd okozta. Bár az előzmények vele kapcsolatban nagyon biztatóak voltak, hisz Bécsben és Zalaegerszegen, a Kondex Kupán is 22 mp-en belüli teljesítményt nyújtott 200 méteren a tavalyi országos ifjúsági bajnok zalaegerszegi fiatal ember. Nos, a 18 éves fiatal nem okozott csalódást, hiszen a 200 m-es síkfutás döntőjében a győztestől minimális, 6 századmásodperces különbséggel elmaradva, 22,16 mp-cel bajnoki ezüstérmet nyert, amelyre ő és minden egerszegi sportbarát is büszke leghet.

Köcse Richárd keményen készült és versenyzett, ezüst a jutalma. Fotó: Katona Tibor

A sikeres verseny után a két érmet szerzett sportoló, valamint edzőjük, Kámán Ferenc csak annyit nyilatkoztak, hogy ezekért az érmekért bizony kemény hétköznapi munkával, sok lemondással kellett készülni. A sikeres bajnokságról történő hazaindulás előtt Horváth Lotti még bezsebelt egy 5. helyezést a női 200 m-es síkfutásban 25,65 mp-es idővel, ami szintén értékes helyezés.

– Klubunk, a Zalaszám-ZAC erejét mutatja, hogy Ferenczi Melinda, Aranyics Bence és Takács Dóri nélkül is ütőképes csapatunk van. Remélem, a hét végi korosztályos országos bajnokságon már ők is egészségesek lesznek, s rajthoz tudnak állni – nyilatkozta Szakály István klubmenedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!