Sport

2015.01.16. 14:50

A ZTE NKK az MTK-nál, módosul a ZTE KK programja

Zalaegerszeg - Az élvonalbeli zalai kosárlabda csapatok közül a hét végén csak a ZTE NKK női együttese lép pályára, amely szombaton (18.00) az MTK Budapest vendége lesz.

Kerkai Attila

ha a tabellán elfoglalt helyezésekből akarnánk kiindulni, még a hazai pálya előnye mellett is inkább a ZTE NKK tűnik esélyesebbnek az MTK ellen. Sőt, Gáll Tamásnak megemlítve, hogy csapatának tűnik nagyobb esélye a sikerre, a szakvezető egyet nem értését fogalmazta meg.

- Nem gondolom, hogy mi vagyunk ennek a párharcnak a favoritja, sőt, az MTK most úgy tűnik, hogy nagyon összekapta magát. Ahhoz, hogy nyerjünk, legalább úgy kellene játszanunk, mint legutóbb a Sopron ellen - mondta a szakvezető.

- De ha tud így is játszani a csapata, akkor nem lehet majd gond...

- Továbbra is azt gondolom, hogy az MTK hazai pályán ha nem is esélyesebb, de ugyanakkor sansza van győzni, mint nekünk. Jó szerkezetű együttes, rutinos kosarasokkal, és tényleg nagyon jól kell játszanunk ahhoz, hogy nyerjünk. A másik ok, hogy nem vagyok teljesen nyugodt: Zele Dorina nem edzett a héten, ugyanis fáj a térde, Samantha Mackay combizma húzódott meg a legutóbbi mérkőzésen, Ambrus Szandra pedig a kezét fájlalja. Nem tudom, hogy közülük kit küldhetek majd a pályára, s nem akarunk egy mérkőzésért olyat kockáztatni, hogy esetleg hosszab időre dőljön ki bárki is a sorból. Szombaton egy új nap jön, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni magunkból, ha öten leszünk, akkor annyian küzdünk.

Varga Zsófia (balról) a Sopron ellen tör kosárra. A ZTE NKK-nak meg kellene ismételnie kiváló teljesítményét a siker érdekében Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE NKK továbbra is őrzi hatodik helyezését 5-6-os győzelmi mutatóval, az MTK a 9. helyezett 2-9-es mérleggel.

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese a hét végén nem játszik, legközelebb január 22-én lép pályára, amikor a Körmend vendége lesz. Az azt követő, eredetileg január 24-re kiírt PVSK elleni hazai mérkőzésének időpontja viszont módosul, amit 27-én, kedden rendeznek meg. Az egerszegi csapatnál Kyle Swanston távozásával (akinek szerződését nem véglegesítették, s nem is lépett pályára a ZTE KK-ban) új légiós érkezik a csapathoz. Információink szerint már pénteken bekapcsolódott a közös munkába a kiszemelt játékos. A ZTE KK szakvezetésének pedig most a legfontosabb feladata, hogy összegyúrja az együttest és megkezdje a kiesésé elleni harcot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!