Sport

2015.01.15. 15:30

A két zalai teke élcsapatnál a dobogó a cél és a vb-csapatba kerülésért is harcolhatnak

Zalaegerszeg - A tavaszi idény újabb fordulójával folytatódik a bajnokság a tekézők Szuper Ligájában. A ZTK FMVas férfi és a ZTE ZÁÉV női csapata egyaránt a második helyről várja a rajtot: a férfiak szombaton idegenben, a nők idehaza kezdenek.

- A téli szünetben pár játékossal Szegeden meghívásos versenyen vettünk részt, az igazi munka pedig január 5-én kezdődött, s kezdetben fizikai felkészítés szerepelt a programban - tudtuk meg a rajt előtt Fehér Lászlótól, ZTK-FMVas férfiak játékos-edzőjétől. - A folytatásban a golyós edzések domináltak, s nagy öröm számomra, hogy a sérültjeink felépültek, mindenki teljes intenzitással dolgozhatott.

A bajnokságban a nemzetközi porondon is kiválóan teljesítő Szeged áll az élen, nekik úgymond előre oda lehet adni a bajnoki címet.

- A második helyet mindenképpen meg akarjuk szerezni, erre reális esélyünk van - érvelt Fehér László. Az ősz során fiataljaink sokat fejlődtek, bőven kaptak játéklehetőséget, és éltek is vele. Rájuk alapozzuk a jövő csapatát annál is inkább, mert az ifjúsági bajnokságot pontveszteség nélkül vezeti csapatunk. A tények azt mutatják nálunk helyén van az utánpótlás nevelés.

Fehér Zoltán (ZTK-FMVas)

Az alapszakasz után következik a rájátszás, a férfiaknál három csapattal. Minden bizonnyal a Szeged, a ZTK FMVas, a Répcelak mérkőzik a bajnoki címért. Az alapszakasz eredményeit magukkal viszik a csapatok, és körmérkőzés után dől el ki lesz a bajnok. Fehér Lászlóra pedig kettős feladat vár tavasszal. A férfi és női csapat szövetségi kapitányaként el kell döntenie, kik kerülnek be a magyar együttesbe, akik a csapat világbajnokságon képviselik hazánkat.

- Árgus szemmel figyelem a jelölteket és szeretnék mindkét egerszegi csapatokból vinni játékosokat - tért rá a válogatott előtt álló munkára is a szakvezető. - Kerethirdetés előtt kikérem a klubedzők véleményét, de a végső döntés az enyém. Márciusban a válogatott kerettagok részére lesz egy összetartás ezután tisztul a kép. Egy biztos, nehéz feladat előtt állunk. Két éve Egerszegen mindkét csapatunk aranyérmes lett, de a világbajnoki címeket megszerezni mindig könnyebb, mint megvédeni.

Szabó Márta (ZTE-ZÁÉV TK)

A hölgyek a fiúkhoz hasonlóan január elején kezdték el a tréningeket. Az első napokban náluk is az erőgyűjtésen volt a hangsúly.

- A tavaszi idény előrehozott fordulóiban becsúszott két vereség, ami annak tudható be, hogy a csapat elvárt összfás teljesítményéből mindig hiányzott valamennyi - vélekedett Baján János, a ZTE-ZÁÉV TK női együttesének edzője. Ellenfeleink hoztak egy jó átlagot, nyertek, s számukra plusz motivációt jelentett, hogy élcsapatot verhetnek meg.

A szakvezető elmondta, hogy jó lenne, ha a Csurgai, Airizer, Szabó, Horváth négyeshez mindig sikerülne megtalálni a másik két legjobb formában lévő játékost. A sérülések sajnos nem kerülték el a csapatot Horváth Katalin került a maródiak listájára, játéka bizonytalan a szombati, FTC elleni találkozón.

- A célkitűzés nem változott a dobogón kell zárnunk a bajnokság végén - hangoztatta Baján János. - Minden edző a saját csapatát szeretné a dobogó tetején látni. Igyekszem úgy felkészíteni a lányokat, hogy megvalósuljon. Ehhez mindenkinek az eddigi legjobbjánál jobban kellene teljesíteni.

A nőknél is lesz rájátszás az idén, itt négy csapat küzd az érmekért. Az alapszakasz után a csapatok itt is magukkal viszik az eredményeiket, és a négyes körmérkőzés után alakul ki a végső sorrend.

Szombaton a ZTK FMVas Kaposváron, a Közutasok ellen lép pályára. A ZTE ZÁÉV pedig hazai környezetben, 10 órától a FTC-t fogadja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!