Sport

2016.02.02. 18:29

2015 legjobb zalai sportolóit köszöntöttük

Kehidakustány - A Zalai Hírlap által szervezett, 2015 legjobb zalai sportolói szavazás díjátadóját kedden rendeztük meg.

Zalai Hírlap Sport

A 2015. év legjobb zalai sportolója díjakról tavaly is lapunk sportrovatának tagjai és tudósítói, illetve felkért sportvezetők döntöttek. Kedden a kehidakustányi Kehida Kapuja étteremben találkoztunk a legjobbakkal és edzőikkel, illetve kísérőikkel, hogy ünnepélyesen átadjuk nekik a felajánlott serlegeket. A rendezvényen ott volt Lázár István, a falu polgármestere is.

Lázár István örömét fejezte ki, hogy díjátadót a népszerű fürdőhelyen tartjuk, s ezzel először "mozdult ki" a megyeszékhelyről ünnepségünk.

Ezt követően Horváth A. Attila, a Zalai Hírlap szerkesztőségi vezetője köszöntötte a megjelenteket, és kiemelte: több évtizedes hagyomány, hogy Zalában is gazdára találnak a legjobbaknak járó díjak a Zalai Hírlap jóvoltából. Mint mondta, a lapban naponta beszámolunk a megye kiváló sportolóinak eredményeiről, az olvasótábor tehát bőséges és hiteles tájékoztatást kap a zalai sportéletről. Ugyanakkor a szerkesztőség azt is fontosnak tartja, hogy minden évben elismerés átadásával köszöntse a legkiemelkedőbb sportolókat.

A díjazott sportolók csoportképe a díjátadón (balról): Nagysolymosi Sándor, Takács Virág Vivien, Pintér Károly, Veiland Violetta, Molnár Flóra, az Aquaprofit-NTSK sakkozóinak csapatvezetője, Papp Nándor, Dienes Mátyás, Kovács Marcell és Major Veronika
Fotó: Pezzetta Umberto

Aztán következett a díjátadás. Elsőként a legjobb serdülő korú versenyzőket szólítottuk. A lányoknál először lett díjazott a küzdősportok képviselőjeként Takács Virág Vivien, az egerszegi Toriki KHKE karatékája, aki tavaly a hazai bajnoki címei mellett Európa-bajnokságot is nyert korosztályában. A fiúknál egy atléta, a 100 méteres síkfutásban magyar bajnoki címet szerzett Dienes Mátyás (Zalaszám-ZAC) vehette át a legjobbnak járó serleget.

Az ifjúsági lányoknál szintén atléta részesült az elismerésben a súlylökő Veiland Violetta (Zalaszám-ZAC) személyében, aki bajnoki magyar aranyai mellett az ifjúsági világbajnokságon is képviselte hazánkat. A fiúknál Kovács Marcell (Keszthelyi VDSE) kétszeres ifjúsági bajnok középtávfutónak járt az elismerés, aki szintén járt ifjúsági vb-n tavaly.

A junior kategóriában a lányoknál Major Veronika (Keszthelyi BEFAG LK) sokadszor lehetett résztvevője díjátadónknak, miután a futócéllövőknél a nemzetközi mezőnyben is verhetetlen. Kétszeres világbajnok, 2015-ben pedig újabb Európa-bajnoki címmel gyarapította gazdag eredménysorát. A fiúknál a tekés Pintér Károly (ZTK-FMVas) kapta a díjat, aki fiatal kora ellenére tavaly a felnőttek magyar bajnokságát is megnyerte.




A felnőtt kategória győztesei nemzetközi színtéren is bizonyítottak. A nőknél Molnár Flóra (Dél-zalai Vízmű SE) úszó a sportág idehaza is világszínvonalú mezőnyében az 50 és 100 méteres gyorsúszásban szerzett ezüstérmet a felnőtt ob-n, a junior világbajnokságon pedig 5. helyen végzett Szingapúrban 50 m gyorson és a felnőtt rövidpályás Eb-n is elődöntős lehetett. A férfiaknál Nagysolymosi Sándor (Zalaegerszegi Judo SE) kapta a díjat, aki korábbi válogatott versenyzőként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a 81 kg-os súlycsoportban országos bajnok lett, nem kis meglepetést okozva . Ugyanő 2015-ben a 35 évesek veterán Európa-bajnokságán arany-, a világbajnokságon pedig bronzérmet szerzett.

A csapatok versenyében a nyolcszoros magyar bajnok Aquaprofit-Nagykanizsai Tungsram Sakk Klub nyerte a szavazást. A sportág rekordbajnoka továbbra is a magyar sakkozás egyik zászlóshajója.

A keddi díjátadó ezúttal is a meghívottak kötetlen légkörű találkozójával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!