Sport

2014.09.14. 19:00

Szombaton városi, vasárnap erdei pályán

Nagykanizsa - Szombaton két év után ismét a városba érkezett az Elimina Tour kerékpáros sorozat „városi” mezőnye, vasárnap pedig terepverseny keretében gyűjtögették a (világ-)kupa pontokat a mountain bike-osok a Csónakázó-tónál újonnan átadott pályán.

Kühne László

 

Szombaton gondosan kialakított belvárosi pályán veselkedtek neki a kerekesek a futamoknak, illetve előbb a szabadedzés, majd az időmérő köreinek. Az egy kilométer hosszú pályán 4-4 fős versenyfutamokat rendeztek aztán, melyekről két-két továbbjutó „menetelt" – egészen a döntő kvartettjéig. Csak férfi elit „körözést" bonyolítottak a szervezők, mivel a hölgyeknél nem nevezett a minimális, 12 résztvevő.

Izgalmaknak azonban így sem voltunk híján, ráadásul a hazai menők mellett számos külföldi kerékpáros (szlovákok, szlovének, ukránok) is volt a startnál. És nem is szerepeltek rosszul.

A szombat a belvárosi flaszteron kellemes bemelegítés volt a vasárnapi történésekre, amikor már igazi, olimpiai hegyikrosszos biciklizés következett a Csónakázó-tónál. A krosszozáshoz minden adva volt, mivel délelőtt nem maradt el az újabb csapadékadag, jó kis sárdagasztás alakulhatott ki a kijelölt pályán a számos korosztály versengésein. A terepen nagyjából 6-7 kört kellett teljesíteni, s a mezőnyben ott volt egy magyar olimpikon, Parti András is, no meg a zalai színeket képviselő ifjú tehetség, a Femat-ZKSE kerekese, Palumby Zsombor is.

A verseny után került sor a nagykanizsai pálya hivatalos átadására, amikor a városvezetés mellett Katona Kálmán, a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöke, egyben a kerékpár-sportok szövetségének első embere avatta fel a maga nemében egyedülálló terep-pályát.

Eredmények. Elimina Tour Kanizsa Grand Prix, „városi" verseny, férfi elit: 1. Frantisek Lamy (szlovák, Jump Sport Klub).

XCO (Cross Country Olympic) UCI C2-es hegyikrossz futam. U9, lanyok: Kiss Emma Lotti (Gödöllő). Fiúk: Vass Barnabás (Merida Maraton Team). U11, lányok: Herencsényi Edit (Salgótarján). Fiúk: Lőrincz Benedek (Cross Kovácsi SE). U13, lányok: 1. Bokros Csenge Anna (Veszprém). Fiúk: 1. Baranyai Dávid (Mátehegy). Fun, fiúk: 1. Nagy Péter. U15, lányok: 1. Vass Kata Blanka. Fiúk: Fetter Erik (Criss-Cross SE). U17, fiúk: 1. Valter Attila (Csömör).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!