Sport

2014.08.04. 14:10

Szűcs Valdó bronzérmes: tapasztalatszerzésre is kiváló alkalom volt a fehérvári felnőtt ob

Zalaegerszeg - Az atléták 119. felnőtt magyar bajnokságát a hétvégén, a nemrég átadott székesfehérvári arénában rendezték meg. Az év legrangosabb hazai versenyén szép számban voltak jelen zalai sportolók is.

Varga Andor

Kezdjük a Zalaszám-Zalaegerszegi Atlétikai Club versenyzőivel. Bár a magyar bajnokság a felnőttek viadala, Kámán Ferenc a zalaegerszegi sprinterek, és Bognár Szabolcs, a dobóatléták edzője úgy gondolta, serdülő, ifjúsági és junior korú atlétáiknak jó lesz ez az alkalom a tapasztalatszerzésre.

A legszebb sikert Szűcs Valdó érte el a 110 méteres gátfutásban, 106 centiméteres gátmagasságon. A 18 éves fiatalember egyéni csúccsal került döntőbe, ahol a hazai atlétika két kiváló olimpikon gátfutójával kellett felvennie a versenyt. Valdó nem ijedt meg, és remek, 14,18 másodperces teljesítménnyel tovább javította a megyei csúcsot, illetve felállhatott a győzelmi emelvényen a dobogó harmadik fokára. Az eredmény értékét növeli,hogy ellenszélben született.

A Zalaszám-ZAC versenyzője, Szűcs Valdó a gát fölött. Értékes érmet szerzett a felnőtt bajnokságon. Fotó: archív/Pezzetta Umberto

Ferenczi Melinda nem volt ilyen szerencsés. A 100 m-es síkfutás döntőjében meghúzódott a hajlítója, s így sem 200 m-en ,sem pedig a 4x100m-es váltóban nem tudott rajthoz állni. A 100 m-es síkfutás döntőjében egyébként 11,98 mp-es, jó időeredménnyel 4. helyen ért célba. Melinda következő fellépése már az ifjúsági olimpiai játékokon lesz.

Hári Anna újdonsült ifjúsági bajnok két versenyszámban is döntőbe került. A második versenynapon a 100 m-es gátfutás döntőjében 14,62 mp-es időeredménnyel 5. lett. Vasárnap pedig a hosszabb gátfutó versenyszámban (400 m) 62,65 mp-es jó teljesítménnyel a 4. helyen ért célba.

A ZAC csupa fiatalból álló 4x100 m-es férfi kvartettje új megyei csúccsal – 42,06 mp – 4. helyen hozta be a váltóbotot. A csapat tagjai: Balogh Péter, Szűcs Valdó, Aranyics Bence, Köcse Richárd.

És végül a csattanó. A még csak serdülő korú bajnoknő – Takács Dóra nemcsak túljutott a diszkoszvetés selejtezőjén, hanem 38,76 m-es egyéni legjobbjával a dicséretre méltó 6. helyen végzett. Ugyancsak 6. lett kellemes meglepetésre, szintén felnőtt szerrel az ifjúsági ezüstérmes Veiland Violletta súlylökésben, 12,25m-es egyéni rekorddal.

– Úgy gondolom, hogy Ferenczi Melinda szerencsétlen sérülése ellenére megmutatták fiataljaink és szakembereink, hogy saját kútfőből, kizárólag helyi erőkre építkezve is el lehet jutni a felnőtt élvonalba. Természetesen köszönöm a szülők, a nevelőedzők és támogatóink segítségét az alapok és lehetőségek lerakásához – nyilatkozta Szakály István, a klub menedzsere.

A székesfehérvári versenyen megyénk színeit képviselték a Keszthelyi VDSE atlétái is. Az országos sportági szövetség honlapján olvasható jegyzőkönyvek szerint a Csikós József és dr. Kardos József vezette klubból Horváth Lotti szerepelt a legjobban: az ifjú hölgy 100 m-es síkfutásban 8. (12,30 mp), 200 m-en pedig ugyancsak döntőbe kerülve 7. (25,52) lett, míg a hármasugrásban 12,02 méterrel az 5. helyen zárt. Klubtársa, Zarnóczai Zalán az 1500 méteres síkfutásban volt érintett, ahol 4:17,79 perces időeredménnyel a 13. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!