Sport

2014.08.08. 09:35

Jövő pénteken Győr- Koprivnica női gálameccs Hévízen

Hévíz - Világklasszis kézilabdázók lépnek pályára augusztus 15-én a fürdővárosban: a kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC és a 20-szoros horvát bajnok Podravka Koprivnica vív gálamérkőzést 15.30-tól a sportcsarnokban.

A győri csapatot jelen pillanatban hét ország válogatottjai erősítik, az együttes a magyar nemzeti csapatnak hat játékost ad. A keret a jövő héttől újra együtt dolgozik a spanyol tréner, Ambros Martin irányításával, jövő pénteken pedig a gárda bemutatkozik Hévízen. Itt lesz a világbajnoki gólkirály Susann Müller, a spanyol Aguilar, Vesna Milanovic-Litre, az orosz Anna Szeny és a héten igazolt horvát válogatott kapus, Jelena Grubisic is.

A 11-szeres magyar bajnok vendégjátéka igazi sportszenzációnak számít, a horvát ellenfélnek köszönhetően pedig elmondható: két ilyen erősségű klubcsapat egyszerre még nem lépett pályára a fürdővárosban. Ahogy a csapatok, a nézők is a város vendégei lesznek, a csarnokba ugyanis ingyenes lesz a belépés. A jegyek villámgyorsan el is fogytak, de a meccsről senki nem marad le, hiszen a Deák téri nagy kivetítőn minden benti történést közvetítenek.

A meccs szünetében Papp Gábor polgármester köszönti és jutalmazza az elmúlt 20 év legkiválóbb öt hévízi kézilabdázóját. Közülük néhányan elköszönnek a szurkolóktól és szeretett sportáguktól.

A győri csapat tagjai így fürödtek a boldogságban, amikor idén, másodszor is megnyerték a BL-t (Fotó: blog.xfree.hu)

Szombaton 9 órától pedig Ambros Martin tart nyilvános edzést a Hévíz NB II-es női csapata számára, amelyen három győri játékos is részt vesz majd. Erre a rendezvényre is ingyenes lesz a belépés.

A helyszínen pénteken 14.30-kor, szombaton pedig 8.15-kor l nyitják a kapukat.

Papp Gábor azt mondta: készek a neves csapatok fogadására és kíváncsian várják a világsztárokat, akik közt akad olimpiai-, világ- és Európa-bajnok is.

- Most a magyar női kézilabda, egy hónap múlva pedig a magyar dal fővárosa leszünk - jelezte Papp Gábor.

- A csapatunknak élmény és kihívás lesz a világ egyik legjobb edzőjének utasításait követni hangsúlyozta Horváth-Klász Karola, a hévízi kézisek játékos-edzője. Annak örülnék a legjobban, ha sok fiatal hévízi és környékbeli diák jönne el a nyilvános edzésre, akik pár méterről láthatnák a sportágunk sokszínűségét. Ez a két nap a sportág nagy hírverése lesz várjuk, hívjuk a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!