Sport

2014.07.14. 18:20

Lengyel és horvát siker született

Keszthely - Az ötödik Balaton Open Cup nemzetközi torna szombati csoportmérkőzéseihez még kegyesen viszonyult az időjárás, míg a vasárnapi döntőket már szakadó esőben rendezték meg a városi strandon.

Az idén is vonzó tornára nyolc országból 6 női és 18 férfi csapat érkezett, hogy ismét összemérjék tudásukat. A Balaton-parti EBT torna egyúttal a Nemzeti Bajnokság egyik kvalifikációs állomásának is számított.

- Sokat dolgoztunk a helyszín előkészítésén. - mondta Kovarszki János szervező Idén új látványelemnek számított a pálya mellett felállított nagyméretű kivetítő. Az indulók között három ország nemzeti válogatottja is szerepelt. Nem titkolt céllal érkeztek, itt készültek fel a közelgő Brazil világbajnokságra. A szándékuknak megfelelő szoros mérkőzéseket láthattunk. Örülök, hogy az elmúlt évek alatt kialakult visszatérő csapatok mellett mindig meg tudunk új résztvevőket is szólítani. Az időjárás idén megtréfált bennünk, remélem jövőre ismét az is kifogástalan lesz.

A lengyelek mindkét nemben, míg az oroszok és horvátok a férfiaknál érkeztek a válogatottjukkal. A legtöbb mérkőzés szoros küzdelmet hozott, gyakran lehetett látni a látványos két pontot érő forgó dobást és a kínai figurát.

Pénteken az ifjúsági csapatok sportág népszerűsítő versenyével indult a kupa, ahol négy fiú együttes között az egyetlen leány csapat a Budapesti Harcos Hercegnők a harmadikak lettek. A győzelmet a Nagyatád BHC szerezte meg a házigazda Keszthely csapata előtt.

A keszthelyi Hír-Sat játékosa egy látványos mozdulattal lő kapura (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az EBT torna női csatározásaiban a bronzmérkőzésre a szlovák KP Senec nem állt ki, így a Győri Strandkézilabda Club lett a harmadik. A döntőben hajszál híján maradt el a szétlövés, még ha Lengyelország strandkézilabda válogatottjának 2:0-s győzelme az OVB Beach Girls ellen nem is ezt mutatja. A további sorrend végeredménye: 5. Királylányok, 6. Havanna Club (német).

Férfiaknál a hazai fiatalok a Hír-Sat Keszthely Young Boys a 16., míg a felnőtt Hír-Sat Keszthely BHC a 8. helyen végzett. A bronzmérkőzésen a horvát BHC Cakovec 2:0-ra nyert a Svájcból érkezett HSG Wasserschloss ellen. A döntő kiélezett küzdelmet és ritkán látható szétlövést hozott, hiszen csak a harmadik körben sikerült a győzelmet kicsikarnia Horvátország válogatottjának az SK Ekaterinodar (orosz) együttese ellen.További sorrend: 5. Lengyelország, 6. Dinamit BHC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!