Sport

2014.06.06. 12:45

Köszöntés, éremátadással Hévízen

Hévíz - Akárcsak egy évvel ezelőtt, az idén is a a hévízi városháza dísztermében rendezték az NB II-es női kézilabda bajnokságban dobogós, bronzérmes hévízi lányok részére az érmek és a díjak átadását.

Az ünnepségen részt vett Manninger Jenő, a Zala megyei közgyűlés elnöke, Papp Gábor Hévíz polgármestere és dr. Varga Andrea a térség járási hivatalának vezetője. Papp Gábor adta át a támogatóknak és a bajnokságban szerepelt 17 játékosnak a bronzérmeket, melyek csupán egy gólon múltak, hogy nem aranyakká nemesültek , s ez is mutatja, hogy mennyire szorosan alakult a Dél-nyugati csoportban az élmezőny küzdelme... Manninger Jenő országgyűlési képviselő a csapat vezetőit, edzőit, orvosait köszöntötte.

Pécsi Zsolt edző aki 15 esztendeje irányítja az együttest elmondta, hogy pályafutása legszorosabb bajnokságát élte át.

- Végtelenül büszke vagyok az együttesre, amelyik az utolsó percig harcban tudott lenni a bajnoki aranyért, holott sérülések miatt két kezdőembert nélkülöztünk hónapokon át. A pécsiekkel szemben három, a tolnaiakkal szemben 4 pontot szereztünk magas színvonalú, sportszerű találkozókon. A másfél évtized alatt hatodik alkalommal végeztünk a dobogón, s mindenkinek köszönöm, aki a munkánkban segített - mondta Pécsi Zsolt.

A hévízi lányok, immár érmeikkel. Elöl (balról) Gáspár Edit, Molnár Anna, Holzbauer Zsófia, Kovács Evelin, Lakatos Ramóna, Borsi Bianka, Klász Karola, Kissné Gliba Adrienn, Nemes Kláre technikai vezető. Hátul (ugyancsak balról) Földesi Júlia, Fehér Kitti, Tóth Mária, Pécsi Zsolt edző, dr. Dudás Margit csapatorvos (takarva), Papp Zsanett, Czigány Nóra, Oláh Andrea szakosztály-vezető, Papp Gábor polgásmester és Lancz Katalin. A képről hiányzik, de ők is a csapat tagjai voltak Pék Petra, Iglódi Réka és Urbán Renáta (Fotó: Tóth András)

Császár József a ZMKSZ képviseletében jutalmazta az NB II akció gólkirálynőjét Tóth Máriát, aki ezzel az előző évi címét megismételte, s az egykori válogatott játékost választották a bajnoki év legjobbjának is. Ezt követem Holczbauer Zsófiának adott át serleget, aki 201 góllal sporttörténelmet irt, hiszen sorozatban negyedszer lett az NB II junior gólkirálya.

A legtöbb pályán eltöltött percért a jobbszélső Czigány Nóra kapott jutalmat, míg magas színvonalú teljesítményéért Lancz Katalin csapatkapitány kapott különdíjat. A csapattól Czigány Sándor Hévíz női kézilabda sportjáért elismerésben részesült.

Bencsik Péter sportköri elnök megajándékozta a játékosokat, majd következett egy jelentős bejelentés. Eszerint 2014. nyarán nemzetközi mérkőzésen Hévízen vendégszerepel a világ legjobb női kézilabda csapata, a Győri Audi ETO KC, amnely egy szintén BL-győztes együttessel mérkőzik meg! A győriek másnap a hévízi NB II-es csapattal közös edzést rendeznek. Ezen a találkozón lépnek pályára először a most Győrbe igazolt játékosok. Hévízen ezen alkalommal kívánják elbúcsúztatni azon hévízi sportolónőket, akik a legtöbbet tették az elmúlt 328 NB-s mérkőzésen a város női kézilabda sportjáért.

Az évadzáró eseményen bemutatásra került a szakosztály gólkirálynőiről és legeredményesebb játékosairól szóló összeállítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!