Sport

2014.05.30. 18:05

Zárul a Zalakaros Sakkfesztivál

Zalakaros - Szombaton befejeződnek a 33. Zalakaros Sakkfesztivál küzdelmei. Az utolsó forduló előtt is még teljesen nyílt a verseny.

Kerkai Attila

A Hotel Karos Spa-ban (A-csoport) és a Móra Ferenc iskolában (B-csoport) zajló sorozatban az elmúlt egy hétben közel kétszáz sakkozó ült nap mint nap asztalokhoz és izgalmas csaták zajlanak. A legjobbak mezőnyének, amely egyben a nyílt magyar felnőtt férfi és női bajnokságot is magába foglalja kiélezettségére folyamatosan jellemző, hogy minden nap akadt egy-egy meglepetés, ám ez teljesen megszokott egy ilyen színvonalú viadalon – állapított a meg Horváth Tamás, a verseny szakmai vezetője, és mindenese.

– Azt már az indulásnál lehetett tudni, hogy egyetlen versenyző számára sem lesz könnyű ez a sorozat – állapította meg. – Csaknem harminc nemzetközi nagymester található ugyanis a mezőnyben és az eredmények is igazolják, hogy komoly csata folyik az helyezésekért. A legmagasabb Élő-ponttal rendelkező Rapport Richárd a küzdelmek felénél még ötven százalékos teljesítménnyel rendelkezett, s az utóbbi fordulókban kezdett feljönni. A meglepetések az ilyen nyílt versenyeken pedig megszokottak, hiszen tényleg nagyon magas a színvonal és remek sakkozók vetélkednek egymással. Hogy mást ne említsek, a teljes magyar női válogatott itt van, hiszen ez a viadal is válogatót jelent az augusztusi sakkolimpiai csapatba kerüléshez.

A hét közben a hirtelen jött vihar miatt elmaradt ugyan a fürdőbe tervezett élő sakkbemutató, azonban a helyi iskolába szervezett szimultánt nem kellett lemondani. Mint megtudtuk, a diákokkal Marti György, a Maróczi Géza Központi Sakkiskola igazgatója játszott több táblán, ami persze nagy élményt jelentett a gyerekeknek.

Az utolsó forduló küzdelmei szombaton mindkét helyszínen 8.30-kor kezdődnek, az eredményhirdetést pedig 14.30-tól tartják, már „összevontan", a Hotel Karos Spa-ban.

Zalakarosi sakkfesztivál 7. játéknap: Négyes holtverseny

Zalakarosi sakkfesztivál 6. játéknap: Rapport Richárd újra győzni tudott

Zalakarosi sakkfesztivál 5. játéknap: Kovchan vezet, Horváth Ádám felzárkózott

Zalakarosi sakkfesztivál 4. játéknap: Négyen 3,5 ponttal

Zalakarosi sakkfesztivál 3. játéknap: Berkes még hibátlan, Rapport vasárnap kikapott

Zalakarosi sakkfesztivál 2. játéknap: Rapport: hibátlan kezdet

Zalakarosi sakkfesztivál 1. játéknap: Megkezdődtek a 33. Zalakaros Sakkfesztivál küzdelmei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!