Sport

2014.04.26. 15:58

Elmaradtak a bravúrok, ezüstérmes a ZTE ZÁÉV

Zalaegerszeg - A tekézők Szuper Ligájában a hétvégén a nőknél az utolsó fordulót rendezték. A ZTE ZÁÉV női együttese a fővárosban az aranyéremért mérkőzött a Rákoshegy I. ellen. A biztosan ezüstérmes ZTK FMVas férfi csapata, a már bajnok Szegedi TE-t fogadta Egerszegen.

ZTK FMVas – Szegedi TE: 3:5 (3563:3609)

A férfiak szerették volna elvenni a  BL győztes Tisza-partiak veretlenségét. Ennek szellemében kezdték  a találkozót.  Farkas Sándor alaposan elverte ellenfelét. Fehér Zoltán nagy csatában győzött.  Járfás Szilárd és  cseréje Pákai Zsolt viszont nagy különbséggel kikapott. Az első kör  után  vezettek az egerszegiek 2:1-re, és pár fás hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A második körben alaposan behúzott a vendégcsapat. Nemes Attila biztosan verte ellenfelét, a másik két párban kikaptak a  zalaiak.  A  szegediek végül is nagy küzdelemben nyertek, és minden bizonnyal veretlenül nyerik a bajnokságot.

Rákoshegy I. -  ZTE ZÁÉV  7:1 (3363:3263)

A zalai lányoknak sem sikerült  a bravúr a fővárosban. A ZTE ZÁÉV vezetése  a felírásnál kockáztatott, de  nem jött be. A házigazdák már  a mérkőzés elején meccspontok, és ütött fa tekintetében is elhúztak a vendégektől. A folytatásban pályára lépők már jóval nagyobb erőbedobásra késztették a  fővárosiakat, de Mátyásnak csak a becsületpontot sikerült megszereznie. A zalai csapat így is minden dicséretet megérdemel, mivel a jóval erősebb kerettel rendelkező fővárosiakkal,  verseny futva az utolsó fordulóig nyílttá tette a Szuper Ligát. A bajnokság során nem szenved  vereséget gyengébb képességű csapattól, az aranyérmet is megszerezhették volna . Ennek ellenére csapat háza táján úgy vélik az ezüstérem is szépen csillog.

Ezek is érdekelhetik