Sport

2013.12.05. 18:15

A ZTK a világ legjobbja ellen készül

Zalaegerszeg - Szombaton (13.00) fontos hazai mérkőzés előtt áll a ZTK-FMVas férfi tekecsapata, amely a Bajnokok Ligájában minimális különbségű hátrányból indulva kísérli meg kiharcolni a továbbjutást az olasz KK Neumarkt ellen.

Kerkai Attila

Két hete a nyolcaddöntő első mérkőzésén idegenben 5:3-ra kikapott a ZTK-FMVas Bergamóban, ám az eredmény lehetett volna akár fordított is. A belső szettpontok alapján ugyanis a mérkőzést az egerszegiek megnyerték (13:11), de persze nem ez számít. Viszont még jól jöhet...

A szombati, 13 órakor kezdődő visszavágót ezáltal bizakodva várhatja a zalai együttes, amely már tudja: sikere esetén a világ jelenleg legjobb együttese ellen készülhetne.

-Fontos állomás a szombati mérkőzés ebben a szezonban, ugyanis olyan eredményt akarunk elérni, hogy a következő körbe jussunk és akkor a német Zerbst csapatával találkozhatunk - vázolta elképzeléseiket Fehér László, a ZTK játékos-edzője. - Azzal az együttessel, amely a világ jelenlegi legjobbja, de előbb ott van még az olasz Neumarkt. Azt gondolom, hogy javuló formát mutat a csapat és bízom benne, hogy végre a 600 fás átlagot hozni tudjuk, vagy még annál is jobbat.

Farkas Sándornak (ZTK) jó esélye van arra, hogy megkapja korábbi csapattársát, Kiss Tamást a szombati meccsen... Fotó: Farkas Sándor

Fehér László arról is beszélt, hogy az ellenfél szerinte már kockáztatni fog és legjobbjaikat, így a tíz éven át a ZTK-ban játszó és a nyáron távozott Kiss Tamást is biztosan a zalaiak legjobbjára írják rá . Ha ez így lesz, akkor akár parázs csaták is kialakulhatnak a pályán és erre számít a zalai szakvezető is.

-Bárhogy is alakul az ellenfél taktikája, mi is készülünk rá, s az is lehet, hogy gyors döntéseket kell hoznunk folytatta Fehér László. A belső pontok tekintetében jobban állunk, de nem szabad lebecsülni az olaszokat, hiszen erős csapatról van szó. Most pedig egy kis pluszt is várok a szurkolóinktól, hiszen az ő jelenlétük mindig segített nekünk. Remélem, így lesz ez most is, mert szükségünk van erre a siker érdekében. A BL-mérkőzés után pedig idén még egy forduló lesz a hazai bajnokságban, s én ezt a két találkozót egyben kezelem. Vagyis, a remélt továbbjutás után az egy hét múlva sorra kerülő Közutasok elleni hazai találkozónak is meg kell lennie, amivel a jelenlegi második helyezésünket erősítenénk. Mert ha ez a két találkozó a reményeink szerint alakul, akkor kijelenthetjük: jól zártuk az évet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!